اثر هورمون جاسمونیک اسید برروی گیاه چای ترش تحت تنش شوری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
- کد COI اختصاصی: BIOC01_345
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 772
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
چکیده
تنش عبارت است از قرار گرفتن یک ارگانیسم تحت شدتی از عوامل محیطی که موجب افت ظاهری وبازده آن شود. تنش شوری از طریق کاهش پتانسیل اسمزی و اختال در جذب برخی عناصرغذایی، رشد و عملکرد محصولات زراعی را محدود می کند و با ایجاد تنش کم ابی موجب اختال در تقسیم و واکنش های متابولیکی می شود. جاسمونیک اسید از مشتقات اسید لینولییک، سیستم های دفاعی گیاه را فعال ودر فرایندهای فیزیولوژیکی گیاه از جمله جوانه زنی دانه و رشد ریشه چه دخالت و مسول مقابله با تنش های زیستی و غیرزیستی می باشد. گیاه چای ترش دارای اسیدسیتریک فراوان و مقادیر بالای آنتوسیانین وآنتی اکسیدان است که نقش مهمی درکاهش فشار خون دارد. دراین تحقیق، گیاهان در معرض تنش شوری درسطوح صفر، 25 ، 50 ، 100 ، 150 و 300 میلی مولار همراه با غلظتهای صفر، 50 ، 150 ، 500 و 1000 میکرومولار جاسمونیک اسید 0 قرار گرفتند. تنش شوری سبب کاهش فاکتورهای رشد و پارامترهای فیزیولوژیکی مثل کلروفیل و قندهای محلول میشود.به هر حال، تیمار گیاهان با جاسمونیک اسید نشان داد که این هورمون میتواند سبب افزایش محتوای پروتیین، شاخص کلروفیل و کاهش خسارت ناشی از شوری از طریق افزایش فاکتورهای رشد، ارتفاع، وزن تر، تعدادگل و افزایش قندهای محلول شود. لذا فیتوهورمون جاسمونیک اسید می تواند موجب افزایش مقاومت گیاه به تنش شوری شود.کلیدواژه ها
شوری، چای ترش، جاسمونیک اسیدمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.