مطالعه موم اپی کوتیکولار گلپوش در گونه های یکساله جنس Polygonaceae( Polygonum s.str ) درایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
- کد COI اختصاصی: BIOC01_335
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 412
نویسندگان
تهران، دانشگاه الزهرا (س)، دانشکده علوم زیستی، دانشیار گروه علوم گیاهی
تهران، دانشگاه الزهرا(س)،دانشکده علوم زیستی،دانشجوی کارشناشی ارشد سیستماتیک و اکولوژی گیاهی
تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زیستی، دانش آموخته دکتری
چکیده
جنس )Polygonaceae( Polygonum s.str شامل 300 گونه در دنیا است که توزیع جهان وطنی دارند. این جنس در ایران شامل 9 گونه یکساله و 16 گونه چندساله با مشکلات تاکسونومیکی است. امروزه مسیله حفاظت از گیاهان به یکی از دغدغه های اصلی کشورها به ویژه کشورهای دارای فلور غنی تبدیل شده است. اطلاع از ویژگیهای زیستی و تاکسونومیکی یک گیاه، به عنوان اولین گام برای رسیدن این مهم، حایز اهمیت است. اغلب گونه های این جنس دارای خواص آنتی اکسیدانی، آنتی باکتریایی و همچنین خواص درمانی در بیماریهای التهابی کلیه و دستگاه گوارش هستند، ازاینرو حفاظت از این گیاهان حایز اهمیت است. در این پژوهش 8 گونه یکساله P. aviculare ,P. arenastrum ,P. molliaeforme ,P. patulum ,P. argyrocoleon ,P. olivascens ,P. polycnemoides ,P. rottboellioides از نظر ریز ریخت شناسی موم اپی کوتیکولار تپال با هدف تفکیک از یکدیگر مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعات با استفاده از میکروسکوپ الکترونی VEGA3 TESCAN و با بزرگنمایی های مختلف انجام شد. گونه های مورد مطالعه را میتوان بر اساس تنوع در شکل سلول های اپیدرمی و تزیینات موم مواج، چروکیده، با برجستگیهای انگشت مانند به 4 تیپ تقسیم کرد. تجزیه و تحلیل آماری چند متغیره، با نرم افزار PAST ver. 2.17 انجام شد. به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد صفات موم اپی کوتیکولار گلپوش در تفکیک گونه های نزدیک بهم مانند P. polycnemoides و P. rottboellioides و گونه های P. argyrocoleon، P. olivas censو P. patulum که از لحاظ ریختی بسیار بهم شبیه اند، موثر است.کلیدواژه ها
Polygonum s.str، Polygonaceae ، موم اپی کوتیکولار و میکروسکوپ الکترونیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.