بررسی اثر عصاره الکلی برگ گیاه ریحان ( Ocimum basilicum )بر آنژیوژنز پرده کوریوآلانتوییک جنین جوجه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC01_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نیازی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری،گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.

مریم طهرانی پور

دانشیار، دکترای تخصصی فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.

خدیجه شاهرخ آبادی

استادیار، دکترای تخصصی ژنتیک مولکولی، گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.

چکیده

رگ زایی، از مهم ترین وقایع زیستی است که با تولید رگ های جدید، در بسیاری از مراحل رشد و نمو جنینی و پاتولوژیک رخ می دهد و یک پدیده پیچیده و فعالی است که برای تکوین جنین و سایر وقایع فیزیولوژیکی مورد نیاز است. این پژوهش با هدف بررسی اثرات عصاره الکلی برگ گیاه ریحان Ocimum) basilicum )بر آنژیوژنز پرده کوریوآلانتوییک جنین جوجه انجام شده است. در این مطالعه تجربی، تعداد 40 تخم مرغ نطفه دار نژاد Ross بطور تصادفی به 4 گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی و دو گروه تجربی تقسیم شدند. روز دوم انکوباسیون روی تخم مرغ ها پنجره ایجاد گردید. روز هشتم عصاره الکلی ریحان با دوزهای 50 و )mg/kg( 150 بر روی پرده کوریوآلانتوییک جنین جوجه تزریق شد. روز دوازدهم، از پرده کوریوآلانتوییک توسط فوتواستریوم کیروسکوپ عکس برداری شد سپس تعداد و طول انشعابات عروقی توسط نرم افزار Image J اندازه گیری گردید. داده ها به کمک آزمون آماری t test - و ANOVA در سطح معنی داری ) 05 / p> 0 ( تجزیه و تحلیل گردید.میانگین قد و وزن جنین ها و طول عروق در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد آزمایشگاهی تفاوت معنی داری را نشان نداد ) 05/0> p (. در بررسی تعداد عروق معنی داری فقط در دوز ) 150 )mg/kg مشاهده گردید. عصاره الکلی ریحان باعث افزایش تعداد عروق می گردد و از این نظر بر فرآیندهای ترمیم و رشد و نمو همچنین فرایندهای وابسته به آنها موثر است.

کلیدواژه ها

آنژیوژنز، پرده کوریوآلانتوییک، جنین جوجه، عصاره الکلی ریحان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.