استفاده از روش های طیف سنجی دورنگ نمایی دورانی و طیف سنجی مریی –فرابفش در بررسی برهمکنش هموگلوبین و مالاتیون در حضور و غیاب نانو ذرات نقره در سه اندازه ی مختلف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه سلیمانی

گروه بیوشیمی بیوفیزیک، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

جمشید خان چمنی

گروه بیوشیمی بیوفیزیک، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

احسان کریمی

گروه بیوشیمی بیوفیزیک، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

چکیده

در این مقاله مطالعه ی برهم کنش پروتیین هموگلوبین و آفت کش مالاتیون در حضور و غیاب نانو ذرات نقره در سه اندازه متفاوت،در شرایط فیزیولوژیک و با استفاده از روش های مختلف طیف سنجی انجام شده است. پروتیین هموگلوبین به عنوان مهمترین پروتیین موجود در خون مهره داران است که بسیاری از بررسی های کمی اتصال لیگاند به پروتیین برای اولین بار روی این پروتیین انجام شده است. مالاتیون نوعی سم و آفت کش است که همه روزه به مقدار وسیعی در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. این سم از گروه سموم ارگانو فسفره می باشد و ظاهری به شکل روغن سبز رنگ دارد. نانو ذرات نقره به طور گسترده در شاخه های مختلف علوم زیستی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه نیز اثر نانو ذرات بر میزان جمع آوری مالاتیون توسط هموگلوبین بررسی شده است. نتایج حاصل از روش طیف سنجی مریی – فرابنفش در این بر هم کنش نشان داد که فاصله ی کمپلکس لیگاند و پروتیین 75 / 2 نانومتر است. همچنین در حضور نانوذرات نقره در سه اندازه ی 9/ 1، 5/ 6 و 7/ 13 نانومتر این فاصله به ترتیب 63 / 2، 72 / 2و 68 / 2 نانومتر می باشد بنابر این انتقال انرژی از پروتیین به لیگاند مطابق با تیوری انتقال انرژی غیر تشعشعی فورستر می باشد. این موضوع خود دال بر خاموشی استاتیک در برهم کنش لیگاند و پروتیین در حضور و غیاب نانوذرات نقره می باشد. برای بررسی تاثیر مالاتیون و نانو ذرات نقره برروی ساختار دوم هموگلوبین از طیف سنجی دورنگ نمایی دورانی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که تغییردر ساختار دوم پروتیین صورت گرفته است. یعنی میزان ساختار مارپیچ آلفا در همو گلوبین از 84 / 45 به 71 / 41 در حضور مالاتیون می رسد. این تغییر نشان دهنده ی تشکیل کمپلکس است. در حضور نانوذرات نیز این تغییر را داریم.

کلیدواژه ها

هموگلوبین، نانو ذرات نقره، مالاتیون، دورنگ نمایی دورانی طیف سنجی مریی –ماوراء بنفش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.