بررسی میزان تغییرات کورتیزول و ویتامین D3 در بیماران تحت درمان با 200 میلی کوری تکنسیوم
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
- کد COI اختصاصی: BIOC01_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 560
نویسندگان
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، ایران
دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، ایران
چکیده
مقدمه: عوارض ناشی از تجویز تکنسیوم رادیواکتیو بر بافتها و ارگانها از نگرانی های عمده در پزشکی هسته ای می باشد. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی میزان تغییرات ویتامین D3 و کورتیزول در بیماران تحت درمان با 200 میلی کوری تکنسیوم رادیواکتیو میباشد. مواد و روشها: 32 نفر از بیماران مراجعه کننده به بخش پزشکی هستهای در محدوده سنی 18 تا 60 سال طی دو مرحله ابتدا قبل از تیمار با تکنسیوم رادیواکتیو و سپس به فاصله 48 ساعت پس از مصرف تکنسیوم رادیواکتیو خونگیری سیاهرگی ) 5 سیسی( شدند. فاصله زمانی از جراحی تا درمان بوسیله تکنسیوم رادیواکتیو حداقل دو ماه بود و این بیماران برای اولین بار برای درمان با تکنسیوم Dرادیواکتیو به بخش پزشکی هسته ای مراجعه کرده بودند. در این بازه زمانی 48 ساعته تغییرات بیولوژیکی سطح سرمی ویتامین 3 و کورتیزول اندازه گیری شد. در این مطالعه هر بیمار با خودش مقایسه ولی در کل جامعه بررسی شدند. نتایج با استفاده از آزمون مقایسه زوجی، نمودار جعبه ایی، و نمودار Q-Q بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج مربوط به آزمون آماری مقایسه زوجی نشان میدهد سطح ویتامین D3 در بیماران بعد از دریافت تکنسیوم به طور معناداری ) 0p/05 > ( کاهش یافته است )به میزان کاهش 78 / 26 ± 2/ 3(. از طرف دیگر دریافت تکنسیوم رادیواکتیو موجب افزایش معنادار 0p/05( > ( سطح کورتیزول به میزان 72 / 3 ± 91 / 4 شده است. نتیجه گیری: افزایش کورتیزول با تضعیف سیستم ایمنی بدن و کمبود ویتامین D3 با کاهش رسوب کلسیم در استخوانها میتوانند سبب افزایش احتمال پوکی استخوان و سرطانهای ثانویه در پرتودهیهای طولانی مدت با تکنسیوم رادیواکتیو شوند.کلیدواژه ها
پزشکی هسته ای، ویتامین D3 ، کورتیزول، تکنسیوممقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.