سفال سریه فام ری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شراره سهیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ هنر باستان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

در دوره اسلامی سفال و سفال گری وارد مرحله جدیدی شد و سفالگران در فرم و تزیینات ظروف،ابداعاتی انجام دادند که موجب تغییرات تاریخی و پیدایش توانایی های تازه ای در دنیای سفالگری شد. سفالگران این دوران توانستند با تکنیک برتر در مراحل گوناگون سفال سازی، این صنعت و هنر صنعتی را به حد اعلی ترقی برسانند و سفال هایی را با تکنیک های مختلف و با مهارتی خاص بسازند. در میان این تکنیک ها شیوه زرین فام جلوه و مقام خاصی دارد. سه سبک عمده در نقاشی زرین فام روی سفالینه های متعلق به دوران پیش از مغول شناسایی شده است که از میان این سبکها، دو سبک به شهر ری با عناوین درشت نقش ری و ریز نقش ری و سومی به شهر کاشان منسوب است. در این پژوهش به بررسی سفالینه های شهر ری در دو سبک درشت نقش و ریز نقش پرداخته شده است که با مطالعه و بررسی ویژگی های سفالینه های این شهر می توان گفت در آنها از به کار بردن نقش های زیاد اجتناب می شد و در تزیین این سفال ها معمولا مضامینی چون زندگی درباریان، اشراف، صحنه های تاج گذاری شاهان و سواران و غیره مورد نظر بوده است.

کلیدواژه ها

سفال، زرین فام، ری، درشت نقش، ریزنقش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.