نگاهی به سفال عصر آهن، ورود اقوام جدید یا تکامل فرهنگ عصر مفرغ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2714
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا حسن نسب

دانش آموخته ی کارشناس ارشد صنایع دستی (گرایش پژوهش) از دانشگاه هنر اصفهان مدرس مدعو دانشگاه پیام نور بابل

چکیده

عصر آهن یکی از دوره هایی است که در تاریخ و باستانشناسی ایران بر سر ویژگی ها و نکته هایش میان پژوهشگران و باستان شناسان، نظریات متفاوتی وجود دارد. در منطقی ترین حالت، انتساب یک دوره فرهنگی به نام یک پدیده خاص، همچون آهن، بر این پایه استوار است که آن پدیده برای نخستین بار در آن دوره پدیدار شده باشد و یا دستکم در آن دوره همه گیر شده باشد. امروزه بسیاری از محققان اذعان دارند که مهمترین مدرک برای بررسی سیر مهاجرت و شناخت و تغییر شیوه زندگی اقوام پیش از تاریخ، در درجه اول سفال و سپس سایر مصنوعات آنهاست. سفال به دلیل نیاز دایمی و تداوم کاربرد آن در زندگی انسان، گویای تغییرات بطیی یا سریع در شیوه زندگی بشر است. از این رو در این مقاله سعی شده بعد از نگاهی کوتاه به نظریات پژوهشگران در زمینه ی اقوام مهاجر به بررسی سفال های این دوره پرداخته شود و در آخر به بحث در مورد مقوله ی ورود اقوام مهاجر یا وجود فرهنگی بومی می پردازیم. روش این پژوهش توصیفی، تاریخی و تحلیلی بوده و مطالب بصورت کتابخانه ای گردآوری شده است.

کلیدواژه ها

عصرآهن، عصر مفرغ، سفال، اقوام مهاجر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.