گونه شناسی داده های سفالین مکشوفه از شهر تاریخی ماسوله

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ساحلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

پزوهش حاضر تحت عنوان گمانه زنی به منظور لایه نگاری در شهر تاریخی ماسوله به سبب درهم تنیدگی و بافت متراکم این شهر و کمبود نقاطی که بتوان گمانه هایی در بستر استقراری با خاک عمیق ایجادکرد،بسیار دشوار می نمود. در بیشتر نقاط ماسوله کمتر نقطه ای با این وضعیت می توان یافت و از سوی دیگر بستر صخره ای دامنه کوه که شهر بر روی آن ساخته شده از شیبی برخوردار است که حتی فضایی به عنوان حیاط و یا گذرگاه عریض در آن وجود ندارد. کشف گورستانی در جنوب ماسوله که دارای لایه های تدفینی اسلامی و گورهای چند تدفینی با معماری چهارچینه ای و قدمت بیشتر است ، این نظر را تقویت می کند .از سوی دیگر وجود آثار استقراری و کارگاه های فلزکاری در دوراکیله و سرابنه با سفال های دوره تاریخی و اسلامی نشانگر استمرار زیست بشر برای قرون متمادی در این منطقه است. ماسوله و معادن سطحی غنی آن با خلوص بیشتر از 90 درصد امکان تغذیه کارگاه های فلزکاری عصر آهن گیلان را نیز میسر می نموده است .

کلیدواژه ها

گمانه زنی، ماسوله ، سفال ، عصرآهن ، دوره تاریخی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.