گاهنگاری سفال هفتوان تپه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا زارع منش

کارشناسی ارشد تاریخ هنر باستان، دانشگاه آزاد واحد شبستر

چکیده

سفالهای منقوش دو رنگ و چند رنگ، از کاوش های هفتوان تپه در لایه VIB شناسایی شده است. این گونه سفالها در قسمتهای شمالی دریاچه ارومیه رایج بوده اند، که با تاکید بر بومی بودن منشا این مجموعه سفالی که برای اولین بار از هفتوان تپه بدست آمده اند به عنوان سفال ارومیه یاد شده است، که این طبقه بین سالهای 1500 -1900 ق.م تاریخ گذاری شده است و در دوره بندی فرهنگ های عصر مفرغ شمال غرب ایران معرف عصر مفرغ متاخر است. در این مجموعه سفال های کشف شده از دوره VIB هفتوان با روش تحلیلی کیفی و توجه به دو متغیر عمده درزمینه سفالگری(تکنولوژی، فرم و شکل ظروف سفالی و تزیینات) مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. سپس این سفال ها با نمونه های مشابه کشف شده در گوی تپه و دینخواه تپه، مطابقت داده شده تا بتوان منشا این سفالها و پیوستگی سفال وان ارومیه را با آثار یافت شده در آناتولی و قفقاز مورد بررسی قرار داد. با این حال هنوز تا رسیدن به نتایج قطعی فاصله زیادی است.

کلیدواژه ها

سفالگری، وان ارومیه، تپه هفتوان، دین خواه تپه، اناتولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.