مقایسه هنر سفالگری و کارگاهای پخت سفال در پیش از تاریخ با کارگاه های سفالگری امروزی نمونه هم صفا چمستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نعمتی لوجندی

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

سیدابوالفضل حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

فلات ایران با تنوع اقلیمی خود یکی از مهمترین خاستگاه های اصلی پیدایش و گسترش صنعت سفالگری در جهان باستانشناسی به شمار میرود. روند رو به رشد سفالگری در طول هزاران سال، در هیچ منطقه ای از آسیای غربی مثل ایران نبوده است. نقاط عطف این روند بدون تردید در پیدایش سفال در حدود هزاره هشتم پ.م در منطقه زاگرس مرکزی و پیدایش چرخ سفالگری و تعامل کوره های سفالپزی در هزاره چهارم پ.م نمود پیدا کرده است. سفال در واقع نخستین محصول هنری و صنعتی مردمان اولیه و حاصل نیاز و شعور آدمی، در به کارگیری عوامل طبیعت است، و از آنجا که مواد اولیه آن شامل: خاک، آب ، و آتش در سرزمینهای محل سکونت بشر یافت میشده است، نشانه های تولید آن را در تمامی نقاط مسکونی انسان مشاهده میکنیم.امروزه نیز با تاسی از گذشته واز ترکیب مواد سنتی و جدید کارگاهی نیز به پخت سفال های در طرح واندازه های مختلف میپردازد که به تحلیل و توصیف آن پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

تحلیل،سفالگری، هنر، کوره ها، هم صفای چمستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.