معرفی، گونه شناسی و گاهن گاری سفال های گورستان مریان (آق اولر) تالش
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
- کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1029
نویسندگان
کارشناس ارشد باستان شناسی پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی تالش
چکیده
بی شک سفال از دست آفریده های بی بدیل انسان است. این دست ساخته کاربردی می تواند حامل پیام های مهمی از زندگی نوع بشر در ادوار مختلف باشد. در دسترس بودن مواد اولیه و فرم پذیری فوق العاده آن مزیت های چشم گیری است که جایگاه عالی برای این دست ساخته در زندگی بشری به ارمغان آورده است تا با تکیه بر آن حتی به باورهای اعتقادی خود نیز تجسم عینی ببخشد. در نوشتار حاضر به بررسی، معرفی و گونه شناسی سفال های به دست آمده از کاوش باستان شناختی گورستان های مریان در شهرستان تالش خواهیم پرداخت. در پی این مطالعه سعی شده تا با گونه شناسی این ظروف سفالی و مقایسه تطبیقی آن ها با دیگر سایت های مهم و شاخص شمال و شمال غرب ایران گاهنگاری برای این گورستان ارایه گردد. توجه به فرم ها و تکنیک های محلی و درون منطقه ای از ویژگی های بارز این منطقه از رشته کوه البرز است که حاوی نکاتی ارزشمند از شیوه معیشت، اعتقادات، باورها و سطح ذوق هنری و تکنیک ساکنین آن می باشدکلیدواژه ها
سفال، تالش، گورستان مریان، تطبیق، گاهنگاریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.