شناسایی و کنترل مولفه های تاثیرگذار بر ورودی و خروجی بدنه ها در سالن های تولیدی – مطالعه موردی شرکت سایپا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی صنعت خودرو ایران
  • کد COI اختصاصی: AUTOISAS05_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی وصال

ایران، تهران، کارشناس ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناس مسیول برنامه ریزی تولید محصول شرکت سایپا

سیدامیر شاه طاهری

ایران، تهران، کارشناس مهندسی صنایع از دانشگاه امام حسین (ع)، رییس برنامه ریزی تولید شرکت سایپا،

محسن محمدی

ایران، تهران، کارشناس ارشد مدیریت از دانشگاه آزاد، کارشناس مسیول برنامه ریزی تولید محصولات غیر برند شرکت سایپا

چکیده

بررسی، اصلاح و بهبود فرآیندهای زنجیره تامین از کالای اولیه و خام تا محصول نهایی همواره خواستگاه تولید ناب بوده است. از این رو سازمان ها می کوشند تا از طریق بهبود فرآیندها، حداکثر استفاده ممکن از ظرفیت های موجود را حاصل کرده و از عواید اقتصادی و رضایت مشتری برخوردار گردند. شرکت خودروسازی سایپا نیز با هدف تولید ناب از این قاعده مستثنی نبوده و همواره سعی در بالابردن سطح بهره وری از طریق بهبود مستمر، اصلاح فرآیندها و ... داشته است. با آغاز تولید خودروهای جدید از جمله برلیانس (4 مدل) و سراتو (2 مدل) در شرکت خودروسازی سایپا به همراه سایر محصولات گروه X100 (در مجموع شامل 10 مدل) و تراکم ورود بدنه این خودروها به سالن رنگ دو و همزمانی با عدم تامین به موقع اقلام مونتاژی توسط تامین کنندگان، شرکت سایپا شاهد تعدد و تراکم بدنه های مختلف رنگی در پشت خط مونتاژ سالن دو بوده که سبب افت تولید (خالی رفتن کانوایر خط مونتاژ) گردیده است. اعضای تیم پروژه در سال 1394 ضمن بررسی فرآیند تولید بدنه، رنگ و مونتاژ در سالن های دو، کوشیده اند تا الگوی مناسبی را جهت ورود و خروج بدنه ها به سالن رنگ دو به کار گرفته و از طریق بالانس خط، حداکثر تولید با رضایت مشتری را از بدنه های رنگی موجود حاصل نمایند. نتایج مالی حاصل از اجرای این پروژه برآورد در حدود 18 میلیارد ریال کاهش هزینه و سودآوری برای شرکت سایپا بوده است.

کلیدواژه ها

افت تولید، انحراف برنامه از تولید، تولید ناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.