نگاهی مختصر به تاثیرات ارتباط معماری، انسان و طبیعت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی معاصر ایران
  • کد COI اختصاصی: ABUCONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه تواضع

دانشجوی دوره دکتری تخصصی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم، مدرس مرکزآموزش عالی، فیروزآباد

فاطمه تواضع

دانشجوی مقطع کارشناسی شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز

ابوالفضل تواضع

دانشجوی مقطع کاردانی نرم افزار کامپیوتر، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز

چکیده

طبیعت دستاورد بهترین معمار یعنی خداوندگار است و اغلب برای معماران بهترین سرچشمه الهام بوده است. بشر در طول تاریخ از هنگامی که سرپناه، مسکن، محل زیست، محل کار و یا هر نوع فضایی را ساخته، همیشه عوامل طبیعی در این ساختار یک اصل مهم واساسی برای او بوده است. مفهوم طبیعت و چگونگی نگاه به آن در طول تاریخ از مفاهیم بنیادین درتفسیر هستی، علم و هنر بوده است و به کارگیری فرم های طبیعی در معماری نشانه گرایش انسان به آثار خلقت و تاثیرات آن است. موضوع طبیعت پس از تغییرات اساسی در زندگی دوران مدرن ضروری میسازد، انسان به روش ها و ابزارهای جدید دست یافت و در علوم، تکنولوژی و تولید پیشترفت کرد، در این مرحله زمانی طبیعت به عنوان مهم ترین منبع مواد خام به صورت بی رویه مورد بهره برداری قرار گرفت، با کمبود منابع و آلودگی اکوسیستم و محیط زیست توجه محافل مختلف علمی به موضوع طبیعت معطوف گردید. به گونه ای که امروزه حفظ محیط زیست و رسیدن به توسعه پایدار از موضوعات بنیادین جوامع علمی دنیا است. درهمین راستا در پژوهش پیش رو نگارنده تلاش نموده است تا با معرفی طبیعت و ارتباط مناسب انسان با طبیعت در معماری، اهمیت رابطه ای انسان، طبیعت و معماری را بیان نماید. روش تحقیق اتخاذ شده در این نوشتار مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و از نوع توصیفی است. نتایج بدست آمده حاکی از این است که همراهی و همزیستی انسان با طبیعت می توان از طریق معماری صورت گیرد.

کلیدواژه ها

طبیعت و معماری، انسان و طبیعت، انسان متجدد و طبیعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.