بهینه سازی پرتونگاری پره های متحرک توربین گازیV 94.2 زیمنس به روشPanoramic با پرتوی Iridium192

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و هفتمین کنفرانس ملی آزمایشهای غیر مخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI18_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی رضازاده

سرشیفت تست های غیر مخرب شرکت مهندسی و ساخت پره توربین – پرتو گروه مپنا

سیدمحمدمهدی نجفی زاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک

علیرضا نظام آبادی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک

چکیده

پره های متحرک توربین های گازی یکی از با ارزش ترین و حساس ترین قطعات در نیروگاه های مولد برق هستند، این قطعات در حین کار علاوه بر دمای کاری بالا، تنش های کششی شدیدی را نیز به چرخش و اعمال نیروی گریز از مرکز تجربه می کنند. در نتیجه ی این شرایط سخت، پره های متحرک توربین های گازی همواره در معرض مکانیزم های تخریبی متعددی قرار دارند.در این پژوهش، با توجه به هزینه بالای تولید توربین های گازی و در نتیجه آن تولید پره های توربین گازی، استفاده از روش بهینه سازی پرتونگاری پره های متحرک توربین گازی V94.2 زیمنس به روش Panoramic با پرتویIridium 192 مورد بررسی و اجراء قرار گرفته است.در بهینه سازی پرتونگاری از پره های توربین گازی با توجه به زوال و نیمه عمر پرتوی گامای مورد استفاده، این امکان ایجاد گردید تا بتوان همزمان تعداد زیادی از محصولات تولیدی را پرتونگاری نمود و فرایند پرتونگاری این قطعات را چندین برابر افزایش داد که موجب کاهش هزینه تولید، استفاده بهینه از پرتوی گامای، افزایش سرعت تولید، کاهش زمان تولید و ... بوده است.در پرتونگاری پره های توربین گازی به روش پانارامیک، مقادیر مربوط به زمان تابش ( ( Exposure Time اندکی افزایش یافته و همچنین عدم وضوح هندسی ( ( Ug که شاخص بسیار تاثیر گذار در کیفیت فیلم های پرتونگاری می باشد کاهش یافته و موجب حذف نیم سایه ها گردیده است و در نتیجه آن تفسیر فیلم های پرتونگاری به دلیل حذف نیم سایه ها بسیار دقیق تر و بهتر شده است.

کلیدواژه ها

پره های متحرک توربین گازی، آزمون های غیر مخرب، آزمون پرتونگاری صنعتی، ماده رادیواکتیو پرتوی ایریدیوم 192، ریخته گری دقیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.