مروری بر روش های نوین قیمت گذاری برق در بستر شبکه هوشمند

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ELCM02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 820
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن جمشیدی منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، ایران

احمد قاسمی

استادیار گروه برق، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، ایران

مهدی عنایت زارع

مربی گروه کامپیوتر، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، ایران

چکیده

قیمت گذاری برق از دیرباز مورد توجه محققین در حوزه بازار برق قرار داشته است. توجه به این موضوع با افزایش روز افزون مصرف برق در عصر حاضر بیشتر شده و لزوم طراحی مکانیزم های جدید در زمینه مدیریتو بهره برداری از سیستم های الکتریکی اهمیت بیشتر یافته است. امروزه توسعه شبکه هوشمند (SG) به عنوان تلفیقی از سیستم قدرت و فناوری ارتباطات و اطلاعات، زیرساخت های کارا و مفیدی را در اختیار محققان و مهندسان قرار داده است. از مهم ترین مکانیزم هایی که SG، امکان اجرای آن را فراهم می نماید، سیستم مدیریت سمت تقاضا (DSM) می باشد. سیستم DSM خود اجزا و روش های بسیار زیاد و متنوعی را در بر می گیرد. یکی از محبوب ترین اعمال در DSM، اعمال پاسخ تقاضا (DR) می باشد. در واقع اجرای DR در بستر SG با وضع قوانین و سیاست های مختلف و اجرای آن ها سبب می شود تا بتوان برق را به مانند کالایی در یک بازار رقابتی به فروش رساند. به این ترتیب هم مصرف کننده هزینه کمتری را پرداخت می کند و هم سرمایه گذار و تولید کننده علاوه بر بهره بردن از بیشترین سود ممکن، کاهش پیک را در سیستم تجربه می کند. اجرای DR از مسیر قیمت گذاری برق مشترکین می گذرد. در این راستا روش های قیمت گذاری و طراحی تعرفه مختلفی در سراسر جهان با توجه به شرایط سیاسی، جغرافیایی و آب و هوایی، فرهنگی و اقتصادی هر کشور به اجرا در آمده است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله ابتدا موضوع قیمت گذاری، تعاریفو اصول آن مورد بررسی و مرور قرار می گیرد؛ سپس در ادامه مرور و مقایسه طرح های تعرفه ای و روش های قیمت گذاری در قاره ها و کشورهای مختلف جهان صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

شبکه هوشمند، مدیریت سمت تقاضا، پاسخ تقاضا، قیمت گذاری برق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.