پیش بینی مقاومت فشاری سیمان با مدل سازی فازی عصبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس سیستم های فازی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICFUZZYS14_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه مهرزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی خطوط، دانشگاه علم و صنعت ایران

شروان عطایی

عضو هیات علمی دانشکده راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

پیش بینی خروجی یک سیستم با مدل سازی فازی ممدانی، نیازمند ارایه قوانین بصورت اگر فرض- آنگاه حکم است که این قوانین با نظر خبره تعیین می شود. در این مقاله به منظور پیش بینی مقاومت فشاری 28 روزه ملات سیمان با یادگیری از داده ها و بدون نیاز به نظر خبره، از مدل های فازی عصبی استفاده شده است. در ابتدا پیش بینی مقاومت فشاری سیمان، با داشتن داده های خواص سیمان با چهار ورودی شامل خاصیت قلیایی، محیط سطحی، C S و SO به کمک مدل سازی فازی (ممدانی) و دو روش فازی عصبی انفیس و لولیموت انجام و قوانین بهینه شده توسط روش های فازی عصبی بصورت قوانین اگر فرض- آنگاه حکم در مراکز توابع عضو استخراج شده اند. این دو مدل فازی عصبی و مدل ممدانی از نظر قوانین و میزان خطای تخمین، مقایسه شده اند. خطای مقادیر تخمینی در مدل های فازی عصبی در مورد داده های تعلیمی در مقایسه با مقادیر خطای پیش بینی روش فازی ( ممدانی) نشان می دهد که روش های فازی عصبی خطا را از 2.6 درصد به مقداری کمتر از 0.3 درصد کاهش داده اند. همچنین خطای تخمین مدل لولیموت و انفیس با داده های تست به ترتیب 3.3 و 6.15 درصد بدست آمده که نشان می دهد مدل لولیموت با حفظ تفسیرپذیری، در مقایسه با مدل انفیس، از دقت بیشتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

سیستم استنتاج فازی، مدل فازی عصبی، لولیموت، انفیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.