معرفی گونه های گیاهی مقاوم به خشکی و شوری با هدف مصرف بهینه آب های نامتعارف(مطالعه موردی گیاه Kochia scoparia L. Schrad)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی بحران کم آبی و راه های برونرفت
  • کد COI اختصاصی: HKNWC01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام عمرانی

عضو هیات علمی گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

یکی از راهکارهای افزایش تولید در بخش کشاورزی با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک کشور، استفاده از روش کشاورزی شورزیست و همچنین شناسایی و معرفی گونه های گیاهی مقاوم به خشکی و شوری جهت دستیابی به توسعه پایدار است. توجه به کمبود علوفه در ایران و نیاز شدید به علوفه در دامداری ها و محدود بودن منابع آب شیرین، شناسایی و معرفی گیاهان جدید و سازگار به شرایط آب و هوایی کشور و مقاوم به آبیاری با آب شور ضروری بوده و در همین راستا استفاده از گیاه کوشیا یا جارو به عنوان یکی از گیاهان مقاوم به خشکی و شوری به عنوان گونه گیاهی جایگزین با گیاهان علوفه ای به جهت سازگاری و رشد و استقرار سریع در اراضی شور و خشک و همچنین ایجاد پوشش گیاهی محافظتی کوتاه عمر پیشنهاد می گردد. بنابراین با توجه به هالوفیت بودن و مقاومت بالای کوشیا نسبت به تنش خشکی، این گیاه مکمل غذایی مفیدی برای دام در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد، در همین راستا و در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار کشاورزی شناسایی گونه های گیاهی مقاوم به شوری و خشکی سازگار با شرایط اقلیمی کشور به عنوان راهکاری مناسب جهت کاربرد آب های نامتعارف در کشاورزی است.

کلیدواژه ها

آب شور، شورورزی، گیاه کوشیا (جارو)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.