تاثیر حداقل سازی مالیات بر جریان وجه نقد آزاد و به موقع بودن گزارشگری مالی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری و فرهنگ اقتصاد مقاومتی
- کد COI اختصاصی: VSCONF01_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 809
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه حسابداری، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
دانشجوی دکتری گروه حسابداری، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
کارشناس ارشد گروه حسابداری، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
چکیده
توانایی دولت در اخذ مالیات، باعث می شود که نسبت به وجوه نقد شرکت ها از ادعای با اهمیتی برخوردار باشد. در نتیجه شرکت ها، زمان، پول و تلاش قابل ملاحظه ای را صرف محدود کردن پرداخت های مالیاتیشان می کنند. در مهمترین پیامدهای دیگر اجتناب مالیاتی یا به عبارت دیگر حداقل سازی مالیات می توان به تاخیر در گزارشگری مالی شرکت اشاره نمود. چرا که مدیران در شرکت های با فعالیت اجتناب مالیاتی، سود شرکت را با تاخیر می اندازند تا فرصت بیشتری برای اعمال مدیریت سود داشته باشند. بر پایه این استدلال، در پژوهش حاضر رابطه بین پرخاشگری مالیاتی شرکت بر جریان وجه نقد آزاد و به موقع بودن گزارشگری مالی مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران شکل داده است و شامل 85 شرکت فعال در صنایع مختلف طی سال های 1387 تا 1395 است. به منظور تحلیل داده ها در پژوهش حاضر از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده گردیده است. یافته های پژوهش که با استفاده از مدل رگرسیون خطی صورت گرفته، نشان میدهد که یک رابطه نسبتا قوی بین حداقل سازی مالیات و جریان وجه نقد آزاد وجود دارد که از لحاظ آماری معنی دار است و همچنین شواهدی مبتنی بر وجود رابطه مثبت معنی دار بین حداقل سازی مالیات و به موقع بودن گزارشگری مالی وجود دارد. یافته های تحقیق ضمن پر کردن خلاء تحقیقاتی صورت گرفته در این حوزه می تواند برای تدوین کنندگان قوانین مالیاتی، سرمایه گذاران و سایر ذینفعان اطلاعات حسابداری در امر تصمیم گیری راهگشا باشد.کلیدواژه ها
حداقل سازی مالیات، جریان وجه نقد آزاد، به موقع بودن گزارشگری مالی، مدیریت نقدینگی، اطلاعات حسابداریمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.