CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیرات ساختمان های نیروگاهی در توسعه شهرها (با رویکرد استفاده از برودت تابشی و تبخیری توسط بام و هدایت برودتی توسط زمین در ساختمان)

عنوان مقاله: تاثیرات ساختمان های نیروگاهی در توسعه شهرها (با رویکرد استفاده از برودت تابشی و تبخیری توسط بام و هدایت برودتی توسط زمین در ساختمان)
شناسه ملی مقاله: UOT04_015
منتشر شده در چهارمین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرزانه طاهرلو - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری

خلاصه مقاله:
با توجه به اینکه یکی از مهم ترین عوامل آلوده کننده در جهان به خصوص ایران مصرف انرژی فسیلی در فضاهای مسکونی مردم برای تهیه آب گرم مصرفی و گرمایی فضای زندگی است که با هجوم روز افزون انسان ها از روستاها به شرهرها تعرداد مصرف کنندگان سوخت های فسیلی که در واقع پایه های صنعت جهان منجمله ایران راشامل می شود افزوده می گردد. این روند رشد آلودگی از طریق ساختمان به علت بی توجهی طراحان و سازندگان به شرایط اقلیمی هر منطقه می باشد . بیشرتر دست اندرکاران ، فرم ظاهری معماری گذشتگان را تقلید کرده و نام معماری سنتی روی آن میگذارند. در صورتی که فرم ظاهری معماری قدیم در اثر استفاده از مصالح ساختمانی منطقه ، کارایی مصالح از لحاظ ایستایی و مقاومت در برابر بارها و فشارهای وارده ساختمان ، مقابله در برابرگرما ، سرما و نزولات جوی شکل می گیرد البته فرهنگ منطقه نیز در فرم دهی هنر به عناصر ساختمانی مطمنا موثر میباشد . حال اگر معماران و دست اندرکاران امروز کشوربا شناختی علمی از مصالح جدیدی که در دسترسشان قرار دارد و باتوجه به شرایط اقلیمی و عملکردهایی که در اثر پیشرفت تکنولوژی و طریقه زنردگی انسران در زمان دست یابی به الکترونیک و فضا بوجود آمده است و مطاقبت آن ها با یکدیگر عمل نمایند در واقع دانش و روند معماری سنتی را در بناهای جدید بکار گرفته اند . در این حال شکل ظاهری معماری نیز می تواند فرم های تازه ای که مطمینا آن ها نیز از شرایط اقلیمی ، استاتیکی ، فیزیکی و فرهنگی تابعیت خواهند نمود به خود گیرد ، که پایه برر معمراری سنتی منطقه ولی با بیانی تازه خواهند داشت که پایدارنیز نامیده می شود از این رو پژوهش حاضر سعی در انجام گسرترش پایداری در طبیعت با استفاده از انرژی های طبیعی و غیرفسیلی که هیچ گونه صدمه ای به انسان و محیط پیرامون وی نداشته باشد را دارد که در این راستا ابتدا پرداختن به مفاهیم بوم شناسی و معماری پایدار ضروری می باشد.

کلمات کلیدی:
ساختمان ، نیروگاه ، توسعه ، شهر، برودت ، تابشی و تبخیری، بام ، زمین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/730529/