نقش طراحی اقلیمی در کاهش مصرف انرژی ساختمان در اقلیم معتدل و مرطوب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF05_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید شهبازی

استادیار، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

مرتضی افشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

ایران دارای اقلیم های مختلف و مناطق با آب و هوای متفاوت در فصول چهارگانه است. معماری گذشته ایران با تکیه به تجربه و تکنیک ساخت و به وسیله مصالح بومی، راه و روش هایی منطقی جهت برآورده شدن شرایط آسایش انسان ابداع نموده بود. با بررسی معماری سنتی این سرزمین می توان آنرا معماری پایدار یا یکی از نمودهای معماری پایدار نامید. که توانسته با ترفندهای طراحی و با امکانات اولیه بر مشکلات بوجود آمدهتوسط اقلیم مقابله کند و در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و از شرایط اقلیمی منطقه در راستای استفاده از انرژی استفاده بهینه کرده باشد. در اقلیم معتدل و مرطوب، رطوبت زیاد، نزولات جوی فراوان تابستان های نسبتا گرم و تغییر درجه حرارت در طول شب و روز کم می باشد. با توجه به بارش زیاد باران و رطوبت بالای زمین و هوا، استفاده از جریان های بادی، به مسیله ای اصلی در شکل گیری معماری تبدیل شده است. انواع آب و هوا و تغییرات سالیانه یا فصلى آن، انسان ها را در جهت ساختن و به وجود آوردن انواع فضاى زیستى خود، به ایجاد نقاط مسکونى در رابطه با نوع آب و هواى محیطى که در آن زندگى می کنند، ملزم ساخته است. طول و عرض در و پنجره ها، ضخامت دیوارها، شکل و فرم ساختمان، نوع سقف، جنس مصالح، ارتفاع ساختمان و همه و همه، هماهنگ با شرایط محیط طبیعى و خاصه عوامل آب و هوایى می باشد.

کلیدواژه ها

اقلیم، انرژی، معماری سنتی، معتدل و مرطوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.