طراحی مدلی پویا جهت برسی تاثیر ابعاد نوآوری بر فرآیند توسعه محصول جدید

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی انجمن ایرانی پویاشناسی سامانه ها
  • کد COI اختصاصی: SYSTEMDYNAMIC01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی مرادی

دانشیار دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

محمد رضا میگون پوری

استادیار دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

فایزه کاویان

دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی دانشگاه تهران

بهزاد مینایی

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی – تحقیق در عملیات دانشگاه تهران

چکیده

نگاه سیستمی به فرآیند توسعه محصول جدید به عنوان یکی از مهمترین حوزه های مطالعات کسب و کار همواره مورد بحث بوده است. شناسایی نیروهای محرک توسعه محصول جدید در سازمان میتواند نگاهی نو در راستای ارتقاء عملکرد توسعه محصول جدید برای یک سازمان فرآهم آورد. در این راستا در این مقاله ابتدا با تشریح و تفصیل نقش نوآوری در توسعه محصول جدید، ابعاد نوآوری در توسعه محصول جدید مورد بحث قرار گرفته است. بدیهی است استفاده از متغیرهای مرتبط با هریک از ابعاد شناسایی شده در فرآیند مدلسازی پویا منجر به دقیقتر شدن مدل پویا میگردد؛ لذا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مرور مطالعات پیشین این متغیرهای استخراج شدند. با هدف تعیین مرز مدل با استفاده از آزمون روایی محتوا، متغیرهای استخراج شده پالایش شده و در نهایت با استفاده از متغیرهای نهایی، مدل علی معلولی ابعاد نوآوری در توسعه محصول جدید ارایه شده است. تمرکز اصلی در این مقاله تنها ارایه مدل اولیه روابط علی معلولی است. لذا بدیهی است در مقالات بعدی مدل حاضر بایستی با استفاده از روش های اعتبارسنجی معمول مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از تایید و شبیه سازی، زمینه لازم جهت آزمون سیاست های لازم جهت بهکارگیری نوآوری در فرآیند توسعه محصول جدید فرآهم می آید.

کلیدواژه ها

پویایی شناسی سیستم ها، توسعه محصول جدید، نوآوری، ابعاد نواوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.