کمپوست کردن بقایای درختان کاج، توت و نارون در شرایط کنترل شده راکتور آزمایشگاهی در مقایسه با روش سنتی جعبه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_513
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه رحیمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین شریعتمداری

استاد، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان

فرشید نوربخش

استاد، گروه علوم خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

این پژوهش به منظور مقایسه تاثیر دو روش تولید کمپوست شامل روش راکتور و روش سنتی جعبه بر خصوصیات شیمیاییکمپوست تولید شده انجام گرفت. تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی فاکتوریل با مشاهدات تکراری در طی زمان با 12 تیماردر سه تکرار انجام شد. تیمارها پس از آماده سازی به مدت 90 روز تحت فرآیند تولید کمپوست قرار گرفتند و EC, pH و غلظتآهن کل اندازه گیری شد. تجزیه آماری توسط نرم افزارهای SAS و Mstatc و مقایسه میانگین ها با استفاده از کمترین اختلافمعنی دار (LSD) در سطح احتمال 5% انجام شد. نتایج نشان داد کمپوست تولید شده به روش راکتور به طور میانگین دارایخصوصیات شیمیایی مطلوب تری نسبت به روش سنتی جعبه بود. کمپوست های تولید شده دارای رنگ قهوه ای تیره متمایل بهسیاه و بویی شبیه بوی خاک بودند که نشان دهنده رسیدگی کمپوست است. از بررسی های انجام شده می توان نتیجه گرفتروش راکتور پس از اصلاحات لازم می تواند جایگزین مناسبی برای روش تولید سنتی باشد.

کلیدواژه ها

روشهای تولید کمپوست، کود آلی، اصلاح کننده های خاک، پسماندهای کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.