شناسایی اسیدهای هیومیک استخراج شده از کمپوست بقایای گیاهی و کودهای حیوانی با استفاده از تکنیک FTIR

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_446
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 977
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید حجازی مهریزی

استادیار، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی سرچشمه پور

استادیار، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید فکری

استاد، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

مواد هیومیکی نقش موثری در حفظ حاصلخیزی و باروری خاک در مناطق خشک و نیمه خشک ایفا می کنند. اینپژوهش با هدف بررسی مواد هیومیک استخراج شده از کودهای گوسفندی و گاوی، بقایای گیاهی کمپوست شده شامل یونجه،گندم، نخل و سوزنی برگ و مقایسه گروهای عامل آنها با هیومیک تجاری با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز (FTIR)صورت گرفت. طیف FTIR اسید هومیک استخراجی از بقایای گیاهی و کودهای حیوانی تقریبا روند مشابهی داشتند. پیکپهن و قوی مشاهده شده در ناحیه (1-)3300cm2400 بیانگر OH فنولی و جذب متوسط در ناحیه (1-)1650cm 1450نشان دهنده حلقه آروماتیک می باشد. وجود پیک در ناحیه (1-)1700cm 1600 نشانه وجود کربوکسیل در اسید هومیک می-باشد. در مقایسه با اسید هومیک استخراج شده، اسید هیومیک تجاری مورد استفاده در این پژوهش خواص عمومی اسیدهایهومیک را نشان نداد و تنها پیک های قابل شناسایی در این نمونه مربوط به OH اسیدی و حلقه آروماتیک بود.

کلیدواژه ها

حاصلخیزی خاک، اسید هیومیک، طیف سنجی مادون قرمز، گروه های عاملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.