بررسی توانمندی و محدودیت های پیش بینی مقدار کانی های رسی خاک های مناطق خشک و نیمه خشک به روش طیف سنجی مریی- مادون قرمز نزدیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خیامیم

دانش آموخته دکتری گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین خادمی

استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

شمس الله ایوبی

استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

کانی های رسی جزء اصلی و بنیادی خاک هستند و تعیین مقدار آنها در مدیریت خاک ها از اهمیت ویژه ای برخورداراست. لذا، این مطالعه با اهداف بررسی توانایی روش طیف سنجی مریی- مادون قرمز نزدیک در تعیین مقدار کانی های رسی غالب خاکهای استان اصفهان و بررسی محدودیت های احتمالی در تعیین مقدار کانی ها انجام شد. 100 نمونه خاک سطحی ازکل استان اصفهان جمع آوری و آنالیزهای کانی شناسی و طیف سنجی بر روی آنها انجام شد. از رگرسیون حداقل مربعاتجزیی و طیف های حذف پیوستار جهت مدلسازی استفاده گردید. روش طیف سنجی نتوانست به طور قابل قبولی کانی هایغالب خاک های استان را پیش بینی نماید. بررسی علل این موضوع نشان داد که اختلاط هر یک از کانی ها (پالیگورسکیت،اسمکتیت و ایلیت) با یکدیگر تاثیر چشمگیری بر موقعیت جذبی هر یک گذاشته و پیشبینی مقدار کانی را مشکل می سازد.در مناطق خشک و نیمه خشک، با تنوع کانی شناسی فراوان و حضور گچ و کربناتها، سیستم خاک پیچیده تر شده و امکانکسب اطلاع از طیف ها مشکل می شود و بنابراین، پیش بینی مقادیر کانیها با دقت کمی همراه است.

کلیدواژه ها

کانی های رسی، پالیگورسکیت، ایلیت، اسمکتیت و طیف سنجی مریی مادون قرمز نزدیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.