حذف نیترات از محلول های آبی با پوسته چوبی اصلاح شده گردو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شیخعلی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشگاه ملایر

محبوبه ضرابی

استادیار گروه علوم خاک دانشگاه ملایر

زهرا وارسته خانلری

مربی گروه علوم خاک دانشگاه ملایر

چکیده

افزایش غلظت نیتروژن نیتراتی در منابع آبی به یک مشکل جهانی تبدیل شده است. امروزه از ضایعات کشاورزی به عنوانجاذب های زیستی جهت حذف آلاینده ها از محلول ها استفاده می شود. هدف از این تحقیق بررسی همدمای جذب نیتروژننیتراتی از محلول های آبی با استفاده از پوسته چوبی اصلاح شده گردو (تبدیل شده به مبادله کننده آنیونی)،پس از به دستآوردن اسیدیته بهینه و غلظت بهینه جاذب،می باشد. غلظت بهینه جاذب و اسیدیته بهینه به ترتیب 6g/l و 6 به دست آمد. داده هایهمدمای جذب سطحی نیتروژن نیتراتی، بخوبی بر مدل غیر خطی فروندلیچ (R(2)=0/96) برازش یافت. مقدار n و (k(f مدلفروندلیچ به ترتیب، 1/58 و 0/911l/g به دست آمد. حداکثر ظرفیت جذب سطحی نیتروژن نیتراتی توسط جاذب 25/33mg/gبدست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد پوسته چوبی گردو اصلاح شده میتواند برای حذف نیتروژن نیتراتی از محلول آبیمورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

جاذب زیستی، همدمای جذب، پوسته گردو اصلاح شده، مبادله کننده آنیونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.