اثرخوراکی مخمر ساکارومیسز سرویسیا در مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان علیه بیماری سپتی سمی هموراژیک ناشی از آیروموناس هیدروفیلا

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 374

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCCWF02_071

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

امروزه استفاده از ایمنواستیمولانت ها، پروبیوتیک ها، پربیوتیک ها و واکسیناسیون در پیشگیری از بیماری ها اهمیتبسزایی پیدا کرده است. در این بین پیشگیری از بیماری های گونه های جنس آیروموناس با توجه به شرایط بومی کشورماناهمیت بسزایی دارد. این تحقیق با استفاده از روش خوراکی مخمر ساکارومیسز سرویسیا در میزان های مختلف به مدتچند هفته و چالش ماهی ها با باکتری بیماریزای آیروموناس هیدروفیلا، اثر مقاومت بخشی این روش مورد بررسی قرارگرفت. گروه کنترل و 5 گروه آزمایشی، هر گروه 30 ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 17 گرم را تشکیل میداد. گروه کنترل با غذای پلت و گروه های آزمایشی با اضافه نمودن به ترتیب 1، 5، 10، 20 و 50 گرم مخمر در کیلوگرم غذا تغذیه شدند. پس از 2 هفته، 4 هفته و 6 هفته تغذیه ماهی ها با مخمر به ترتیب از هر گروه 10 ماهی با روش غوطهورسازی به مدت 10 دقیقه در حمام حاوی (8)10 باکتری آیروموناس هیدروفیلای بیماریزا در میلی لیتر، حمام داده شدند.نتایج حاصله نشان داد که مقدار 10 و 20 گرم مخمر در کیلوگرم غذا توانست مقاومت ماهی ها را در مقابل بیماری سپتیسمی هموراژیک ناشی از آیروموناس هیدروفیلا افزایش دهد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مصطفی اخلاقی

بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

مهرنوش نبی زاده

دانشجوی دکترای عمومی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

امین غلامحسینی

دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز