مصادیق جرایم سایبری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری پژوهش های نوین در حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RLSS03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پورجاهد

کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تفت

چکیده

فناوری های نوین تاثیرات شگرفی در زندگی جوامع امروزی گذاشت که جنبه های مثبت و منفی بسیاری دارد. ازجمله آنها، فناوری های رسانه ای است. رایانه و اینترنت نقشی اساسی در میان جوامع بشری و به تبع آن در کشور ما برای خود بازکرده است تا آنجا که بدون آن امکان برنامه ریزی، توسعه و بهره وری در زمینه هایی چون: فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی و سیاسی در جهان آینده امکان پذیر نخواهد بود. این تحقیق به روش توصیفی و تحلیلی و با هدف بررسی مصادیق جرایم سایبری انجام شده است. قانون جرایم رایانه ای مصوب 1388/11/11 یکی از کاملترین قوانین در زمینه جرایم مربوط به فضای مجازی و رایانه ای می باشد. در این قانون در فصل اول: جرایم علیه محرمانگی داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی، شامل؛ دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ای، در فصل دوم: جرایم علیه صحت و تمامیت داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی، شامل؛ جعل رایانه ای، تخریب و اخلال در داده ها یا سیستم های رایانه ای و مخابراتی در فصل سوم سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه، در فصل چهارم: جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی، در فصل پنجم: هتک حیثیت و نثر اکاذیب و در فصل هفتم سایر جرایم جرم انگاری شده اند.

کلیدواژه ها

رسانه ی مجازی، جرایم مرتبط با رایانه، جعل اینترنتی، کلاهبرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.