تاثیر تغییرات شوری خاک برعملکرد محصولات عمده زراعی درمنطقه میانه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی یافته های نوین در پژوهشهای کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: NFRANR01_473
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 525
نویسندگان
گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران
چکیده
در مناطق خشک و نیمه خشک، شوری خاک عامل اصلی محدود کننده توسعه کشاورزی و تولید گیاهان زراعی و باغی به شمار می رود. به منظور بررسی تاثیر تغییرات کاربری اراضی بر افزایش شوری خاک و اثر تنش های شوری بر عملکرد محصولات زراعی مهم، مطالعه ای در منطقه میانه استان آذربایجان شرقی با طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید، تصاویر ماهوار ای مربوط به سال های 1990 و 2010 مورد استفاده قرار گرفتند. سپس تغییرات میزان شوری خاک پس از گذشت 20 سال با هم مقایسه گردید و مشاهده شد شوری خاک در اراضی مورد مطالعه در اثر تغییر کیفیت آب ابیاری و افت سطح ایستایی منابع آب های زیرزمینی به شدت افزایش یافته و وسعت اراضی شور در منطقه حدود 5 درصد افزوده شده است چهار سطح شوری خاک در چهار منطقه به عنوان شاهد، برای بررسی تاثیر افزایش شوری بر میزان عملکرد محصولات گندم، جو، گوجه فرنگی، یونجه و سیب زمینی در سال های زراعی 1371-1370 و 1390-1389 انتخاب شد نتایج نشان داد که تغییرات شوری تاثیر معنی داری بر عملکرد محصولات زراعی داشت در هر دو دوره، افزایش شوری عملکرد محصولات زراعی را کاهش داد. به طور کلی تاثیر شوری برعملکرد محصولات گفته شده در سطح 1% معنی دار بوده و باعث کاهش عملکرد محصولات زراعی شامل گندم، جو، یونجه، سیب زمینی و گوجه فرنگی به میزان 18، 22، 35، 93، 12 درصد گردیده است بنابراین تغییر کاربری و مدیریت طی سال های گذشته موجب شوری بیشتر خاک ها شده و این عامل موجب کاهش عملکرد محصول گردیده است.کلیدواژه ها
سنجش از دور، تغییر کاربری، تنش شوری، میانه، استان آذربایجان شرقیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.