لاتین Tagetes erecta تاثیر تنش شوری بر گلدهی گل جعفری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی یافته ­های نوین در پژوهش­های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NFRANR01_395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان پولادی

دانشجوی کارشنای ارشد گروه تولیدات گیاهی دانشگاه لرستان خرم آباد ایران

عبدالحسین رضایی نژاد

دانشیار گروه تولیدات گیاهی دانشگاه لرستان خرم آباد ایران

نبی اله اشرفی

دانشجوی دکتری گیاهان زینتی، گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه لرستان خرم آباد ایران

عبداله احتشام نیا

استادیار، گروه علوم باغبانی و تولیدات گیاهی دانشگاه لرستان خرم آباد ایران

چکیده

شوری خاک یکی ازمشکلات عمده کشاورزی در جهان است که از مهم ترین پیامدهای آن، کاهش رشد و عملکرد محصولات کشاورزی است به منظور بررسی اثر شوری بر گلدهی گل جعفری، آزمایش در گلخانه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان به صورت طرح کاملا تصادفی با سه سطح شوری، 0، 30، 60 میلی مولار در سه تکرار انجام شد. پس از استقرار گیاهان تیمار شوری به همراه اب آبیاری توسط کلرید سدیم هر سه روز یکبار اعمال گردید. نتایج به دست آمده از اعمال تنش شوری نشان داد که سطوح مختلف شوری بر قطر گل، وزن تر گل، تاریخ ظهور غنچه اثر معنی داری داشت. بررسی وزن تر گل جعفری در سه سطح شوری نشان داد که شوری 60 میلی مولار کمترین وزن تر 1/42 گرم گل را به همراه داشت و همچنین بیشترین وزن تر گل 5/29 گرم مربوط به تیمار شاهد بود نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری به 60 میلی مولار قطر گل و وزن تر گل به ترتیب 47/74 و 73/15 درصد نسبت به شاهد کاهش یافت. همچنین تاثیر شوری بر تاریخ باز شدن گل نشان داد که سطح دو و سه شوری با هم اختلاف معنی داری نداشتند، در صورتی که شوری 30 و 60 میلی مولار با تیمار شاهد اختلاف معنی داری نشان داد بررسی وزن خشک گل در سطوح مختلف شوری نشان داد که بیشترین 0/82 گرم و کمترین 0/25 گرم وزن خشک گل به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار 60 میلی مولار حاصل شد. نتایج کلی این پژوهش نشان داد که اعمال شوری سبب کاهش معنی داری در ویژگی های مورد بررسی نسبت به شاهد گردید.

کلیدواژه ها

شوری، گل جعفری، قطر گل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.