تاثیر قارچ میکوریز اتونیکاتوم روی جذب عناصر غذایی کلسیم و پتاسیم در گیاه ریحان، تحت تنش شوری در سطوح مختلف فسفر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی یافته ­های نوین در پژوهش­های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NFRANR01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، واحد مرند دانشگاه آزاد اسلامی مرند ایران

پریسا علیزاده اسکویی

استادیار کشاورزی واحد مرند دانشگاه آزاد اسلامی مرند ایران دانشکده گروه علوم خاک

چکیده

این تحقیق در یک آزمایش گلخانه ای اثر متقابل قارچ های میکرویزا و شوری روی گیاه ریحان تحت سطوح مختلف فسفر به اجرا درآمد. این ازمایش به صورت فاکتوریل با سه فاکتور قارچ میکوریز گلوموس اتونیکاتوم و شاهد بدون قارچ و شوری با سطح سطح 6، 5، 4 دسی زیمنس بر متر و فسفر با دو سطح 20، 40 کیلوگرم در هکتار انجام شد . اثر فاکتور قارچ روی عنصر پتاسیم در سطح احتمال یک درصد و کلسیم در سطح احتمال 5% معنی دار به دست آمد. اثر اصلی فسفر روی پتاسیم بخش هوایی گیاه در سطح احتمال یک درصد و کلسیم در سطح احتمال 5% معنی دار شد همچنین اثرات متقابل شوری و فسفر روی غلظت کلسیم و پتاسیم در سطح احتمال 5% معنی درا شد نتایج نشان داد که تنش شوری به همراه قارچ اتونیکاتوم تاثیر معنی داری بر عناصر مورد ارزیابی داشته است. گیاهان مایه کوبی شده با قارچ های AM در مقایسه با گیاهان مایه کوبی نشده از رشد، عملکرد و میزان فسفر بیشتری هم در شرایط تنش شوری و هم در شرایط بدون تنش برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

تنش شوری، ریحانOcimum basilicum L، قارچ های مایکوریزا، عملکرد فسفر، عناصر کلسیم و پتاسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.