اثر ورمی کمپوست و محلول پاشی عصاره جلبک دریایی بر خصوصیات برگ گیاه زینتی دارویی همیشه بهار Calendula officinalis L در شرایط گلدانی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 335

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NFRANR01_065

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

مدیریت تغذیه ای گل و گیاهان زینتی، نقش مهمی در افزایش تولید و کیفیت آنها دارد. عوامل زیادی بر روی کیفیت و رشد گلها تاثیرگذارند که از جمله مهم ترین آنها بستر کشت می باشد. بنابراین تلاش می شود تا جایی که امکان دارد از بسترهایی استفاده شود که علاوه بر تاثیر بر روی کیفیت گل و رشد آن، از لحاظ اقتصادی ارزان بوده و باعث آلودگی آب و خاک نگردند. در این راستا ازمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 16 ترکیب تیماری و سه تکرار و هر تکرار شامل پنج واحد آزمایشی گلدان انجام شد. فاکتور اول کوددهی با ورمی کمپوست کود گاوی در چهار سطح صفر، 5، 10، 15 تن در هکتار و فاکتور دوم محلول پاشی جلبک دریایی در چهار سطح صفر، یک، دو و سه درصد بود. در پایان صفات مربوط به برگ شامل تعداد برگ، طول و عرض برگ، وزن تر و خشک برگ و سطح برگ مورد ارزیابی قرار گرفت نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثر ساه ورمی کمپوست در عرض و سطح برگ و اثر ساده جلبک دریایی در تعداد، طول، وزن تر و سطح برگ معنی دار است ولی اثرات متقابل آنها در هیچ یک از صفات مورد ارزیابی معنی دار نبود. با مصرف ورمی کمپوست عرض برگ افزایش و سطح برگ کاهش یافت و با محلول پاشی جلبک اثرات به نسبت مثبتی در تعداد، طول، وزن تر و سطح برگ مشاهده شد.

نویسندگان

میلاد حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی شبستر ایران

امیرمحمد دانشیان مقدم

استادیار دانشکده کشاورزی واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی شبستر ایران

حسن نورافکن

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران