راهکارهای عملی و فنی برای کاهش مصرف و استفاده بهینه از آب در زراعت سیب زمینی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 369

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NFRANR01_063

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

با توجه به برداشت های بی رویه ی آب از چاه های کشاورزی و تغییرات اقلیمی در سال های اخیر که منجر به تغییر پراکنش بارندگی، تغییر دبی رودخانه ها و آب دهی چاه ها گردیده، آب های زیرزمینی به طور چشمگیری افت نموده است لذا اکثر اراضی دشت کشور با تنش آبی شدیدی روبرو بوده و هر ساله بر وسعت اراضی مواجه با بحران کمبود آب افزوده می شود. هرگونه کم آبیاری در زراعت سیب زمینی باعث کاهش عملکرد غده کل و قابل فروش می گردد. مقدار آب مصرفی زراعت سیب زمینی به شیوه ی آبیاری سطحی و در طول دوره ی رشد و نمو، عواملی از قبیل شرایط آب و هوایی منطقه فصل کاشت و نوع خاک، متغیر بوده و حدود 12 تا 14 هزار متر مکعب می باشد از این رو ساتفاده ی بهینه از منابع آب و افزایش کارایی مصرف آب از ضروریات بخش کشاورزی محسوب شده و توسعه ی روش آبیاری مدرن، مدیریت مزرعه، استفاده از ارقام متحمل و اجرای سیستم کم خاک ورزی برای کنترل و مهار این وضعیت بحرانی امری ضروری می باشد در این مقاله کلیدی نتایج تحقیقات چندین ساله در خصوص استفاده از ارقام متحمل به تنش کم آبی، آبیاری هیدروفلوم، قطره ای تیپ با آرایش کاشت دو پشته با یک نوار و کم خاک ورزی در زراعت سیب زمینی و.. ارایه شده است.

نویسندگان

داود حسن پناه

بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اردبیل ایران