بررسی تاثیر آزادسازی تجاری بر بخش کشاورزی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی یافته ­های نوین در پژوهش­های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NFRANR01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا واعظی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی رودهن ایران

مریم زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اقتصاد کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی رودهن ایران

چکیده

هدف از مقاله حاضر، بررسی تاثیر آزادسازی تجاری بر بخش کشاورزی می باشد تقاضای روزافزون به مواد غذایی و اهمیت استراژیک آن از جمله مهم ترین دلایل نقش بسیار مهم کشاورزی در اقتصاد کشور است از طرف دیگر در کشور ایران، استقلال اقتصادی بدون توجه به روستا و کشاورزی امکان پذیر نیست بنابراین، لازم است کشاورزی به عنوان محور برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قرار گیرد. از طرفی بحث تجارت خارجی یکی از مباحث مهم در توسعه اقتصادی کشور است و مهم ترین منبع تامین درآمد ارزی برای سرمایه گذاری و جذب فناوری نوین در جهت افزایش تولید اقتصاد کشور می باشد لذا در این مطالعه نیز رابطه میان صادرات و رشد اقتصادی بخش کشاورزی با استفاده یک الگوی داده ستانده مورد بررسی قرار می گیرد و تاثیبر ازادسازی تجاری تولید کشاورزی نیز مورد مطالعه قرار می گیرد. و تاثیر آزادسازی تجاری تولید کشاورزی نیز مورد مطالعه قرار می گیرد. روش مورد استفاده در این پژوهش، اسنادی و کتابخانه ای می باشد که براساس نتایج پایایی متغیرهای این پژوهش، از رهیابت اقتصاد سنجی حداقل مربعات معمولی OLS استفاده می گردد. داده های سری زمانی مورد نیاز از منابع گوناگونی از جمله ترازنامه بانک مرکزی ایران، مرکز آمار ایران و داده های PDS بدست آمد. موجودی سرمایه بخش کشاورزی از داده های PDS استخراج خواهد شد نتایج بدست آمده نشان دادف ضرایب سطح ادغام تجاری TI، سطح تجارت جهانی TL و نسبت صادرات به ارزش افزوده اثر معناداری روی رشد بخش کشاورزی دردوره مورد بررسی نداشته اند ولی موجودی سرمایه اثر معنادار و مثبتی روی ارزش افزوده در بخش کشاورزی داشته است.

کلیدواژه ها

ازادسازی تجاری، کشاورزی، واردات، صادرات، اشتغال، ارزش افزوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.