تاثیر کود مرغی، اوره با مقادیر مختلف بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیاچیتی در منطقه سراب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی یافته ­های نوین در پژوهش­های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NFRANR01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7074
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحب ابوالحسنی

گروه زراعت و اصلاح نباتات واحد تبریز دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایران

بهرام میرشکاری

گروه زراعت و اصلاح نباتات واحد تبریز دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایران

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف کود مرغی 0، 100، 200، 300، 400 کیلوگرم در هکتار و سطوح کود نیتروژنه 25، 50، 75، 100 کیلوگرم در هکتار در سه تکرار به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی بر روی لوبیا در دانشگاه آزاد تبریز اجرا شد.، با توجه به نتایج این بررسی در بین تیمارهای کود نیتروژنه کاربرد 75 کیلوگرم در هکتار با 480 گرم در متر مربع بیشترین عملکرد دانه را تولید کرد که در مقایسه با سطح 25 کیلوگرم کود نیتروژنه در هکتار به میزان 79/1 درصد بیشتر بود. سطح 50 کیلوگرم کود نیتروژنه نیز افزایشی 45/8 درصدی را در میزان عملکرد دانه باعث شد، ولی سطح 100 کیلوگرم کود نیتروژنه تاثیری بر این صفت نداشت، افزایش تعداد دانه تولیدی در بوته دلیل بر تاثیر افزایش کود نیتروژنه بر عملکرد دانه بود، ولی وزن صد دانه تحت تایری این کود قرار نگرفت. کاربرد 75 کیلوگرم کود نیتروژنه در هکتار تعداد دانه لوبیا را به میزان 73/8 درصد افزایش داد. افزایش تعداد دانه نیز تحت تاثیر کود نیتروژنه حاصل افزایش تعداد نیام بود، چرا که تعداد دانه در نیام تحت تاثیر کود نیتروژنه قرار نگرفت. کاربرد کود مرغی نیز افزایش معنی داری را در عملکرد دانه باعث شد. کاربرد 300 و 400 کیلوگرم مرغی عملکرد دانه لوبیا را در مقایسه با شاهد به ترتیب 54/4 و 44/1 درصد افزایش داد. سطوح پایین کود مرغی تاثیری بر عملکرد دانه نداشت در این بررسی افزایش عملکرد دانه حاصل افزایش وزن صد دانه و تعداد دانه تولیدی بود. وزن صد دانه تحت تاثیر کاربرد 300 کیلوگرم کود مرغی به میزان 9/8 درصد و تعداد دانه در بوته تحت تاثیر سطوح 200، 300، 400 کیلوگرم کود مرغی به میزان 28/2، 41/3، 39/1 درصد افزایش یافت.

کلیدواژه ها

کود نیتروژنه، کود مرغی، لوبیا، عملکرد دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.