بررسی آسایش حرارتی در خانه های سنتی نمونه موردی: خانه امیربهادر تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های بنیادی در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCIVILCONF01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه آذرافروز

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

افشین قربانی پارام

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

چکیده

امروزه با افزایش توجهات جهانی به کاهش فشار محیط مصنوع بر محیط طبیعی و استفاده از روش های طراحی غیرفعال در تامین نیاز سرمایش و گرمایش ساختمان در جهت کاهش مصرف انرژی، توجه به الگوهای طراحی بومی کشورمان ضروری می نماید. شناخت این الگوها در ایجاد زمینه ی احیای مجدد آنها در ساخت و سازه ای نوین در شهرهای کشور راهکاری موثر در نیل به اهداف توسعه ی پایدار خواهد بود. تناسبات حیاط مرکزی نقش عمده ای در تعیین میزان انرژی تابشی جذب شده در سطوح مختلف حیاط و ایجاد شرایط آسایش حرارتی برای ساکنین ایفا می کند. شناخت الگوی بهنیه ی حیاط مرکزی در مناطق مختلف کشور نیازمند انجام مطالعات دقیق در میزان سایه اندازی الگوهای مختلف حیاط با تناسبات گوناگون است. برای نیل به این هدف در این پژوهش سعی شده است میزان سایه ی دریافتی سطوح مختلف حیاط با توجه به جهت گیری مناسب ساختمان مورد ارزیابی قرارگیرد.هدف از این پژوهش ارزیابی حیاط مرکزی یک نمونه موردی در تهران با تکیه بر میزان دریافت تابش خورشیدی و تاثیر سایه بر میزان تابش است. در این راستا پژوهش پیش رو به بررسی تاثیر جهت گیری خانه ی امیربهادر در تهران از جهت میزان دریافت انرژی خورشیدی و تاثیر طول و عرض و ارتفاع بر روی میزان سایه و دریافت تابش می پردازد. نتیجه ی حاصل از تحلیل های بدست آمده از مدل سازی در نرم افزارهای شبیه سازی نشان می دهد که ابعاد حیاط مرکزی دارای نسبت مناسب 1.24 است و جهت بهینه ی چرخش ساختمان به سمت 25 درجه جنوب شرقی و غربی می باشد. به طور کلی با در نظر گرفتن مجموع شرایط، الگوی حیاط مرکزی مانند، عملکرد بهتری در تعدیل شرایط سخت اقلیم داشته که این نشان دهنده ی تناسب بهتر بین اجزای مختلف تشکیل دهنده ی خانه است.

کلیدواژه ها

حیاط مرکزی، آسایش حرارتی، تحلیل سایه، تابش خورشید، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.