طرح کارانه و تاثیر آن بر عملکرد و رضایت شغلی کارکنان سازمانهای دولتی شهر قایمشهر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی الگوهای مدیریت در عصر پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: MPPE01_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1054
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله گرایلی درونکلا

کارشنا ارشد مدیریت دولتی

چکیده

بعضی از صاحبنظران روانشناسی مدیریت بر این باورند که پول مهمترین عامل ایجاد انگیزش درکارکنان به شمار می آید. از آنجا که انسان مهمترین عنصر سازمان محسوب می شود. برای رفعنیازهای مادی و ادامه حیات خود در قبال اخذ وجه اضافی حاضر به انجام تلاش و کوشش در کارهایمحوله می باشد در اوایل قرن بیستم بحث پرداخت پاداش اضافی در مقابل انجام کار بیشتر از استاندارد تعیین شده توسط فردریک وینسلوتیلور مطرح شد. در ایران هم سازمان امور اداری و استخدامی کشور به منظور افزایش کارایی کارکنان نحوه پرداخت کارانه را به کلیه وزارتخانه ها، سازمان ها اعلام نمود. در این پژوهش تاثیر طرح کارانه بر عملکرد و رضایت شغلی کارکنان مورد بحث قرار گرفت. برای تعیین حجم نمونه از فرمول مربوط به محاسبه (n(max براساس خطای برآوری 0/06 با ضریب اطمینان 0/95 یک نمونه 267 نفری انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه بسته مشتمل بر 10 سوال پنج گزینه ای استفاده شد و با استفاده از روش های آمرای مربوطه میزان روایی آن تعیین شد و به منظور تعیین اعتبار نیز از آزمون مجددو ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آمار توصیفی نظیر جدول توزیع فراوانی مشاهدات، درصد فراوانی و نمودارها جهت مقایسه اطلاعات استفاده شد. به منظور تعیین یکنواختی توزیع نظرات آزمودنی ها از آزمون مربع کای و برای تعیین نوع کشیدگی نظرات آزمودنی ها از آزمون علامت استفاده شده و در نتیجه چگونگی رد یا قبول فرضیه مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. و پیشنهاداتی جهت اجرای بهتر طرح ارایه شد.

کلیدواژه ها

کارانه، عملکرد، رضایت شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.