بررسی تغییرات مورفولوژیکی رودخانه بواسطه فرسایش و رسوب گذاری ناشی از احداث سدهای تاخیری (رسوب گیر) با استفاده از سیستم تحلیلی رودخانه HEC-RAS (مطالعه موردی: رودخانه ی سیامرزکوه در استان گلستان)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC16_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 653
نویسندگان
دانشجوی دکترای عمران – آب و سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران
دکترای عمران – آب و عضو هییت علمی دانشکده عمران دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
حوضه آبخیز سیاه مرزکوه مهم ترین زیرحوضه آبخیز محمدآباد واقع در استان گلستان می باشد که تاثیر زیادی در سیلاب ها و شکل دهی مورفولوژی شاخه اصلی رودخانه محمدآباد دارد. اقدامات سازه ای گوناگونی در بالادست حوضه آبخیز مذکور انجام شده است که از آن جمله می توان به احداث دو سد تاخیری (رسوب گیر) اشاره کرد. بعد از ساخت این سازه ها مشاهده شدکه طی مدت شش ماه از بهره برداری، حجم زیادی از جریانات واریزه ای وارد مخازن آنها شده، به طوری که آبگیرهای تحتانی آنها به وسیله این واریزه ها مسدود شده است. هم چنین، حوضچه آرامش این سازه ها به وسیله این جریانات واریزه ای پر شده است. قابل ذکر است تغییرات و جابه جایی هایی که در اثر احداث سازه های متقاطع در مسیر جریان رخ می دهد، نتیجه منطقی عکس العمل رودخانه در جهت برقراری تعادل بین فرآیند فرسایش و رسوب گذاری است. از این رو، قبل از انجام هرگونه اقدام مهندسی رودخانه، بررسی و پیش بینی عکس العمل رودخانه ضروری می باشد، لذا در این تحقیق با توجه به طراحی این سازه ها توسط شرکت مشاور و هم چنین طرح رایج سدهای تاخیری در ادامه مسیر جریان به بررسی احتمالی تغییرات مورفولوژیکی رودخانه پرداخته شده است که طرح رایج سدهای تاخیری پارامترهای جریان و به طور کلی مورفولوژی رودخانه را کمتر دچار تغییرات کرده است.کلیدواژه ها
مورفولوژی رودخانه، فرسایش و رسوب، سد تاخیری، رودخانه ی سیاه مرزکوه، HEC-RASمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.