مقایسه برآورد دبی طراحی رواناب براساس مدل های SWMM و HEC-HMS با استفاده از نرم افزار ASSA (منطقه مورد مطالعه: مسیل اقبال شرقی)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC16_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1015
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب-دانشگاه فردوسی مشهد
استاد دانشگاه فردوسی مشهد،
چکیده
سیستم های جمع آوری و دفع آب های سطحی ناشی از بارندگی، از اجزای مهم برنامه ریزی و عمران مناطق شهری هستند. هر گونه سهل انگاری در طراحی آن ها می تواند برای جوامع بشری مشکل ساز باشد. بدین منظور دبی طراحی مسیل اقبال شرقی واقع در حاشیه جنوبی شهر مشهد، با استفاده از نرم افزار ASSA و توسط دو مدل SWMM و HEC-1 برآورد گردید. با توجه به مطالعات هیدرولوژی و آیین نامه های موجود منحنی های IDF برای دوره های طرح 2، 5، 10 و 50 سال بدست آمد. انتخاب دوره طرح به عوامل مختلفی مانند اهمیت سازه در دست طراحی، هزینه های اجرایی طرح و...بستگی دارد. از آنجا که برای زهکش های شهری در شهرهای کوچک از دوره طرح 2 تا 25 سال و برای زهکش های شهری در شهرهای بزرگ از دوره طرح 25 تا 50 سال مورد استفاده قرار می گیرد، لذا در این تحقیق دوره طرح 50 سال به عنوان مبنا جهت برآورد دبی طراحی انتخاب گردید. حوضه بندی و پارامترهای هندسی حوضه ها در ARC GIS با استفاده از DEM با دقت 30 متر محاسبه شده است. نتایج نشان می دهد که مقادیر دیی طراحی بدست آمده در نرم افزار HEC-HMS و ASSA به روش HEC-1 نزدیک به یکدیگر می باشند. و نتایج نشان داد که مقادیر بیشینه رواناب تولیدی در روش های EPA SWMM و HEC-1 تنها 5/14% با یکدیگر اختلاف دارند.کلیدواژه ها
دبی طراحی، ASSA ،SWMM ،GIS ،HEC-HMSمقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگیهای معماری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و میزان انطباق آن با اصول (معماری دوره صفوی سبک اصفهانی)
- تحلیل رویکرد دکترین های تخصصی در حفاظت از میراث جنگ
- مطالعه گنبدخانه تاج الملک با تاکید بر شناسایی مصالح و آسیبهای رطوبتی
- ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر روند فرسایش بافت تاریخی و ارائه راهکارها (نمونه موردی محله یونجالیق ارومیه)
- آسیب شناسی و طرح مرمت بافت تاریخی محله جلفای اصفهان با تاکید بر محله میدان بزرگ جلفا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.