ارایه الگوریتم توزیعی جهت اختصاص توامان سلول و زیرباند در شبکه های سلولی ناهمگون

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس فناوری اطلاعات و دانش (IKT 2017)
  • کد COI اختصاصی: ICIKT09_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم چینی پرداز

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سید مجید نورحسینی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

شبکه های سلولی جهت تطبیق با درخواست های در حال رشد کاربران، نیازمند بکارگیری تکنولوژی های جدید هستند. شبکه های سلولی ناهمگون که در آن سلول های کوچک تری بر روی سلول های ماکرو قرار می گیرند، راه حلی کمهزینه و موثر برای افزایش ظرفیت ترافیکی شبکه های سلولی است. استقرار بدون طرح و برنامه ریزی ایستگاه های پایه کوچک و تفاوت زیاد آن ها به خصوص در سطح توان ارسالی، چالش های جدیدی در مساله اختصاص سلول و مدیریت تداخل در شبکه های ناهمگون ایجاد کرده است. لذا روش های کارآمد اختصاص سلول و منابع از مسایل باز و در حال توسعه در این شبکه ها می باشند. در این مقاله ابتدا به بررسی دو مساله اختصاص سلول و مدیریت تداخل در شبکه های ناهمگون مبتنی بر OFDMA پرداخته شده است. سپس با مرور کارهای موجود، لزوم ارایه ر اه حلی کارآمد که به حل توآمان اختصاص سلول و زیرباند بپردازد و همچنین از تداخل های مضر برای تمامی کاربران پیشگیری کند، بررسی می شود. برای این منظور ابتدا شبکه ناهمگون مورد نظر مدل شده، سپس مساله مورد نظر به شکل مساله بهینه سازی توآمان فرموله شده است. مدیریت تداخل در این مدل با استفاده از پیشگیری از ارسال های تداخلگر صورت گرفته و برای اعمال آن محدودیت تداخل مناسب ارایه شده است. به علت ساختار متفاوت ایستگاه های پایه در شبکه ناهمگون راه حل های توزیع شده در اولویت بوده و در عمل قابل پیاده سازی می باشند. لذا با استفاده از ساده سازی و تکنیک تجزیه دوگان لاگرانژ الگوریتم توزیع شده با پیچیدگی محاسباتی پایین بدست آورده می شود. کارایی روش پیشنهادی با استفاده از شبیه سازی و مقایسه نتایج آن با پاسخ های بهینه بررسی و تایید می شود.

کلیدواژه ها

شبکه های سلولی ناهمگون، اختصاص سلول ، مدیریت تداخل بین سلولی، بهینه سازی، تجزیه دوگان لاگرانژ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.