بهبود تشخیص میکروانوریسم در تصاویر شبکیه با استفاده از شبکه عصبی پیچشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس فناوری اطلاعات و دانش (IKT 2017)
  • کد COI اختصاصی: ICIKT09_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین افتخاری

دانشگاه فردوسی مشهد

حمیدرضا پوررضا

دانشگاه فردوسی مشهد

سیدکمال الدین غیاثی شیرازی

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بهبود فرآیند تشخیص میکروآنوری سم در تصاویر رنگی شبکیه، در شنا سایی زود هنگام رتینوپاتی دیابتی موثر است. مهمترین چالش روش های پیشین در تشخیص میکروآنوریسم، نرخ بالای مثبت کاذب در حساسیت های مطلوب می باشد. در این مقاله، روش جدیدی مبتنی بر شبکه عصبی پیچشی برای رفع چالش مذکور ارایه شده ا ست. در روش پیشنهادی ، ابتدا با استفاده از شبکه عصبی پیچشی پایه، به وزن دهی نمونه های دارای اطلاعات مفید میپردازیم و سپس با استفاده از این نمونه ها شپکه را آموزش میدهیم. خروجی حاصل از شپکه یک نقشه احتمالاتی است. در مرحله پس پردازش یک کرنل دیسک شکل (هسته دایره ای) به نقشه احتمالاتی اعمال میکنیم و مرکز میکروآنوری سم های کاندید نهایی را بدست می آوریم. کارایی روش پیشنهادی بر روی پایگاه داده ROC مورد ارزیابی قرار گرفته است و دارای مقدار معیار ارزیابی 0،49 می باشد. نتایج نشان میدهند که روش پیشنهادی، تشخیص میکروآنوریسم را بهبود میدهد.

کلیدواژه ها

میکروآنوریسم، شبکه عصبی پیچشی،رتینوپاتی دیابتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.