تحمل پذیری خطا در شبکه های نرم افزار محور با روش ترکیبی توزیع کنترلر ها و حفظ تعادل بار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس فناوری اطلاعات و دانش (IKT 2017)
  • کد COI اختصاصی: ICIKT09_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نهال عبدعلی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، گروه مهندسی معماری کامپیوتر، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه اصفهان، اصفهان

محمدرضا خیام باشی

عضو هییت علمی، گروه مهندس معماری کامپیوتر، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه اصفهان، اصفهان

چکیده

شبکه های نرم افزاری و با جداسازی سطح داده است کنترل موجب بهبود مدیریت بر به روزرسانی شبکه ها شده اند. در سال های اخیر با وجود پژوهش های فراوان در حوزه این نوع از شبکه ها، همچنان نیاز به بهینه سازی هایی در این زمینه وجود دارد. از جمله موضوعاتی که در حال حاضر نیاز به کار و توسعه دارد مبحث تحمل پذیری خطا و خرابی در این شبکه ها است. با توجه به اهمیت نقش کنترلر در شبکه هدف این پژوهش این است که در زمینه بهبود تحمل کردی شبکه در برابر خرابی آن تحقیقاتی صورت پذیرد. معماری ارایه شده در این پژوهش برگرفته از DISCO است و در آن شبکه به دامنه های مجرایی تقسیم می شود. و مدیریت هر دامنه به یک کنترلر مجزا سپرده می شود. کنترلر دامنه های همسایه می تواند به کمک کانال Netty با یکدیگر تبادل اطلاعات کنند. در این معماری برای ایجاد تحمل پذیری خطای کنترلر در هر دامنه، پس از تشخیص خرابی کنترلرهای همسایه که نقش پشتیبان را برعهده دارند از میان خود یکی را که دارای کمترین موارد کاری است انتخاب کرده و مدیریت دامنه ای یتیم را به او می سپارند. این کار باعث می شود تا خرابی های بعدی که ممکن است بر اثر سنگینی بار بر روی کنترلر رخ دهد، با فاصله زمانی طولانی تری اتفاق بیفتد. معماری پیشنهادی در کنار مدیریت آسان، وجود تحمل پذیری شبکه در برابر سرابی کنترلر شده و به سادگی قابل پیاده سازی است و در عین حال نتایج مورد قبولی را نیز ارایه خواهد داد.

کلیدواژه ها

شبکه های نرم افزار محور (SDN)، تحمل پذیری خطا، تکثیر کنترلر ها، کنترل توزیع شده، حفظ تعادل بار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.