ارایه روشی نوین برای تشخیص ترک توسط تحلیل موجک با استفاده از ترکیب شکل های مودی چندگانه در تیر طره فولادی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پیشرفت های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCECONF01_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه روح الله پوراسرمی

کارشناس ارشد مهندسی عمران - سازه

جعفر عسگری مارتانی

استاد گروه مهندسی عمران - سازه

امیرعلی طباطبایی

استاد گروه علوم پایه - ریاضی

چکیده

روشهای تشخیص سلامت سازه ای با این هدف طرح ریزی شده اند که خرابی ها را در مراحل اولیه تشکیل آنها، تشخیص دهند. از جمله این روش ها، تشخیص خرابی ها با استفاده از تغییر در مشخصات دینامیکی و استاتیکی است که مطالعات زیادی در آن زمینه صورت پذیرفته است. ترک، آسیبی است که اغلب در عضو های سازهای رخ میدهد و ممکن است موجب گسیختگی های جدی در سازه شود. برای کشف ترک روشهای غیر مخرب بسیاری، بر اساس تغییرات در مشخصات دینامیکی سازه (فرکانس ها، شکل های مودی، توابع انتقال و غیره) که ناشی از آسیب می باشد، موجود است. در این میان، روش تحلیل موجک بعنوان روشی قابل قبول از طریق مشاهدات عددی و آزمایشگاهی، مورد تایید واقع شده که بر پاسخ سازه آسیب دیده اعمال و محل آسیب بصورت اغتشاش در ضرایب موجک آشکار می گردد. یکی از روشهای مهم، تحلیل موجک شکل های مودی سازه است. شکل های مودی از جمله مششخصات دینامیکی سازه است که می تواند از آسیب متاثر شود. در این پژوهش با ارایه یک روش جدید، با انجام روش تشخیص ترک در سازه تیر طره فولادی، با استفاده از تحلیل موجک با استفاده از ترکیب شکل های مودی می پردازیم. در این پژوهش نشان می دهیم که روش پیشنهادی قادر است تا ترک هایی با فواصل مختلف از تکیه گاه طره را به خوبی تشخیص دهد.

کلیدواژه ها

تحلیل مودال، تحلیل موجک پیوسته، شناسایی ترک، تیر طره فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.