کاستی های شرایط عمومی پیمان در ایران در زمینه ماده های مربوط به تمدید زمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پیشرفت های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCECONF01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید خوشیاری

کارشناس ارشد عمران -مدیریت ساخت و پروژه-دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد

علیرضا لهراسبی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد

علیرضا لوایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد

چکیده

اقتضای طبیعت اجرای موضوع پیمان به گونه ایست که عامل زمان در آن تاثیر به سزایی دارد. معمولا زمان تکمیل پروژه، جنبه مهمی از قرارداد پروژه می باشد. به طورکلی، کارفرما نیاز خاصی به پروژه دارد و ممکن است به ترتیبات و توافق های خاصی برای استفاده از تسهیلات کامل شده در تاریخی خاص اقدام کرده باشد. نکته مهم این است که پیمانکار ممکن است ادعای به ظاهر مالی در خصوص زمان نداشته باشد اما تمدید زمان برای پیمانکار مهم است. چرا که از نظر پولی به نفع اوست، زیرا از لزوم سرعت بخشیدن به کار که پرهزینه است، جلوگیری می کند، یا آنکه ممکن است لزوم رجوع به وجه التزام (خسارت عدم انجام تعهد به موقع) را از بین برد. حتی اگر چنین به نظربرسد که پروژه می تواند در زمان پیش بینی شده به اتمام برسد، عاقلانه است که راه های قانونی تمدید زمانی را جستجو کند. این گونه تمدیدهای زمانی، حتی اگر لازم به نظر نرسند، فرصتی با ارزش ایجاد می کنند که پیمانکار بتواند در صورت بروز هر گونه تاخیر غیرموجه بعدی از آنها استفاده کند. به نظر می رسد در شرایط عمومی پیمان در ایران کاستی هایی در زمینه ماده های مربوط به تمدید زمان وجود دارد. شرایط قراردادهای عمومی پیمان در ایران با قواعد عمومی بین المللی رویدادهایی که به آنها تمدید زمان تعلق می گیرد، یکسان نمی باشند و بالطبع ریسک های متفاوتی را برای پیمانکار به همراه دارند. افزایش ریسک نیز به معنی افزا یش قیمت پیشنهادی پیمانکار در مناقصه است تا هزینه های وی برای جبران خسارت ناشی از تاخیر پوشش داده شود. این مقایسه نشان داد که شرایط عمومی پیمان نسبت به شرایط قراردادهای بین المللی ریسک بالاتری را برای پیمانکاران به همراه دارد.

کلیدواژه ها

شرایط عمومی پیمان، تمدید زمان قرارداد، وجه التزام، پیمانکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.