بررسی و ارزیابی لوله های فولادی مدفون در بتن و محصورشده با بتن مسلح تحت بارگذاری محوری
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پیشرفت های نوین در مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCECONF01_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1618
نویسندگان
استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
صالح محمد ابراهیم زاده سپاسگزار
دانشجوی دکترای سازه دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
چکیده
هر استفاده از ستون های مرکب به دلیل همکاری مناسب و توام بتن و فولاد در بسیاری از سیستم های سازهای در سرتاسر جهان در حال افزایش است. در این مقاله نوع جدیدی از ستون های مرکب فولادی-بتنی (CE-CFST)، یعنی لوله های فولادی دایروی که در بتن مدفون و با بتن مسلح محصور می شوند، مورد ارزیابی قرار گرفته اند. در ستون های CE-CFST، در مقایسه با یک عضو معمولی CFST، لوله فولادی پرشده بابتن، مقاومت در برابر آتش و خوردگی، بهدلیل حفاظت بتن مسلح بیرونی از CFST، بیشتر است. از طرفی با توجه به حضور CFST درونی، مقاومت و شکل پذیری اعضای مرکب، در مقایسه با اعضای بتن مسلح مرسوم افزایش یافته است. در مطالعه حاضر رفتار این ستون ها با استفاده از روش اجزاء محدود و برنامه ABAQUS بررسی شده است. برای اطمینان از درستی مدلسازی، نتایج تحلیل های عددی ستون های CE-CFST با نتایج آزمایشگاهی موجود مقایسه شده و از درستی مدلسازی، اطمینان حاصل شده است. همچنین اثر پارامترهای مختلف موثر از جمله نسبت قطر به ضخامت لوله فولادی و ارتفاع نمونه ها و تاثیر این پارامترها بر نمودار بار محوری-کرنش محوری مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که کاهش نسبت قطر به ضخامت لوله فولادی در نمونه های مرکب، باعث افزایش مقاومت نهایی ستون ها شد. همچنین اثر ارتفاع، بسته به نوع کمانش (کلی یا موضعی)، بر مقاومت این ستون ها قابل ملاحظه است.کلیدواژه ها
ستون مرکب، ستون CFT مدفون در بتن (CE-CFST)، اجزاء محدودمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.