مکانیابی محل های بهینه برای ساخت استادیوم ورزشی با استفاده از مدل AHP و منطق فازی (مطالعه موردی : شهرستان اراک)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پیشرفت های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCECONF01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان قربانی سالخورد

مربی، عضو هییت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مرکزی، دانشکده دختران اطهر اراک

هوشنگ عیوضی

استادیار، عضو هییت علمی دانشگاه صنعتی اراک

چکیده

امروزه وجود اطلاعات به روز‚ با هدف بهره گیری از آن در برنامه ریزی توسعه پایدار‚ امری بدیهی است. سیستم اطلاعات مکانی در امور عمرانی به ویژه مکانیابی مناطق مستعد جهت ساخت و ساز و اجرای پروژه های عمرانی کمک فراوانی به مدیران شهری،برای تحلیل وضع موجود و برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت می کند. در تحقیق حاضر با هدف مکانیابی محل های مناسب جهت احداث استادیوم ورزشی شهرستان اراک با روش تصمیم گیری چند معیاره و منطق فازی انجام شده است،که 9 عامل موثر شامل : شیب، ارتفاع، زمین شناسی، فاصله از گسل، فاصله از رودخانه، بیمارستان، راه های اصلی، مناطق مسکونی و مناطق صنعتی استفاده شدندکه پس از تبدیل قالب داده ها و یکسان سازی مقیاس مکانی، ارزش گذاری اطلاعات کیفی بر اساس توابع عضویت فازی، انجام شد. در ادامه یک تابع ارزش دهی خطی اولیه طراحی که ضرایب اصلی آن با بکارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP تنظیم شد. در مرحله بعد مجموعه اطلاعات مختلف هم مقیاس شده تحت تاثیر تابع ارزش گذاری بر اساس یک ترکیب خطی، تلفیق شدند. در پایان خروجی بدست آمده با بکارگیری یک اندکس تبدیل کننده 5 بخشی به پنج اولویت با تناسب های مکانی بسیارضعیف، ضعیف ، متوسط، خوب و بسیار خوب، طبقه بندی شده که این خروجی مکان های پیشنهادی برای احداث استادیوم در شهرستان اراک را بدست می دهد. مطابق نقشه بدست آمده کل ناحیه ای از منطقه که توان مکانیابی بسیارخوب برای احداث استادیوم را دارد که برابر 57257 هکتار است این مقدار برابر 8/52 درصد از کل منطقه می باشد.

کلیدواژه ها

مکانیابی، سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS، مدل AHP، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.