مطالعه چگونگی تحلیل مسئله خط لوله مدفون در خاک در برابر اثرات توأمزمین لرزه ای و شرایط انتقال هیدرولیکی سیال داخل در حالت دینامیکی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD12_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا میرزاگ لتبارروشن

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

خطوط لوله انتقال سیال مانند گاز، آب و فاضلاب و غیره را بدلیل ایمنی وتامین حفاظت، غالبأ به صورت مدفون در خاک اجراء می کنند وطبق مقایسات اقتصادی با دیگر روش های انتقال انرژی ، بسیار ارزان قیمت خواهند بود. به دلیل اهمیت موضوع،برروی این گونه سازه های زیرزمینی ،مطالعات وپژوهش های مختلفی در برابر انواع پدیده های زمین لرزه ای وتحت الارضی ونیز ناشی از اثرات انتقال سیال وغیره انجام گرفته است. اما در نظر گرفتن اثرات توأم و متقابل و اندرکنشی خط لوله با خاک اطراف( به عنوان یک محیط نیم بینهایت) ونیز سیال داخل ،مجموعأ تعریف مسئله وتحلیل آن را از نظر ریاضی کاملأ پیچیده ومشکل می سازد وفی الواقع محیط های مختلف را با یگدیگر درگیر(Couple )خواهد نمود وباید تحلیل های مکانیک جامداتی و مکانیک سیالاتی را در حالت دینامیکی بطور همزمان انجام داد .عملأ باید معادلات دیفرانسیل حاکم بر محیط های سازه ای وخاکی وسیالاتی را بایگدیگر درگیر نمود وبا رعایت شرایط حدی و مرزی حل همزمان انجام داد. در این مقاله نحوه تأثیر دادن و روش فرمولاسیون و طرز بکار گیری توابع پتانسیل هلمهولتز در حل دستگاه معادلات تعادل دینامیکی و تکنیک های حل تئوریکی و عددی در مسئله ای که حاوی محیط های صدرالذکر است مطرح می شود وایده های دیگر پژوهشگران و پیشنهادات روش حل بررسی می گردد. در این بررسی ها، اثرات انتشار امواج زمین لرزه ای توأم با اثر انتقال سیال ،اثرات روانگرائی (Liquefaction) خاک اطراف بر خط لوله زیر زمینی ،تغییر شرایط هیدرولیکی سیال داخل لوله ناشی از حرکت زمین لرزه ای مورد توجه قرار می گیرد. همچنین دراین مطالعات تغییرات خواص دینامیکی مجموعه فضاهای مختلف چونان توابع امپدانس وفرکانس های طبیعی وجرم های افزوده بحث می شود و مقایسات گوناگون و حالات خاص انجام می گیرد.

کلیدواژه ها

خط لوله- زیرزمینی-اندرکنش-توابع پتانسیل-انتقال هیدرولیکی- سیال- توابع امپدانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.