راهکارهای علمی کنترل فساد اداری
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین همایش علمی پژوهشی یافته های نوین علوم مدیریت، کارآفرینی و آموزش ایران
- کد COI اختصاصی: EMCONF05_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 535
نویسندگان
چکیده
فساد و تقلب پدیده هایی هستند که کلیه کشورهای جهان کم و بیش با آن دست به گریبانند، پیامدهای مخرب فساد و تضاد آن با منافع عام، از جمله اتلاف منابع، کاهش کارایی و بهره وری، کاهش اثر بخشی که کاهش رشد اقتصادی کشورها موحب گردیده، باعث توجه روزافزون به اهمیت پدیده تقلب و فساد در جوامع مختلف شده است. حکومت ها و دولت ها از قرن ها پیش با مشکل سوء استفاده کارگزاران دولتی از منابع و فرصت ها روبه رو بوده اند و در متون باستانی نیز اشارات متعددی به این پدیده شده است که نشان می دهد حکومت ها همیشه نگران سوء استفاده شخصی صاحب منصبان و کارگزاران دولتی از موقعیت و امتیاز شغلی خود بوده اند. سازمان های جهانی از جمله سازمان جهانی شفافیت موسسات عالی حسابرسی بین المللی INTOSAI و نیز موسسات منطقه ای مانند موسسات عالی حسابرسی آیسایی ASOSI بانک جهانی و ... ضمن توجه به فساد و تقلب در جهان، به ارایه رهنمودهایی برای جلوگیری از فساد و تقلب اقدام وارتقای فرهنگ، ارزش مداری، صداقت، مسیولیت و پاسخگویی به عنوان عوامل پیشگیری و کنترل کننده مورد تاکید قرار گرفت. فساد و مبارزه با آن در بسیاری از کشورهای مختلف جهان به عنوان یک مسیله اساسی مورد نظر است. مهم ترین علل فساد در بخش عمومی به تصدی دولت در اقتصاد مربوط می شود و شامل محدودیت های تجاری، یارانه های صنعتی، کنترل قیمت ها، نرخ های چند گانه ارزی، دستمزدهای پایین در خدمات دولتی، تجاری و ذخایر منابع طبیعی مانند نفت است. فساد اداری دارای پیامدهای ناگوار اقتصادی و سیاسی است. در عرصه اقتصاد، فساد دارای پیامدهای نا مطلوبی بر روی سطح سرمایه گذاری، رشد اقتصادی، توزیع درآمدها و شاخص فقر بوده و در عرصه سیاسی نیز مشروعیت حاکمیت را کمرنگ می نماید. اساسی ترین سیاست های مبارزه با فساد شامل ایجاد نهادهایی بدین منظور می باشد که با افزایش دستمزدهای بخش عمومی، کاهش اندازه دولت در اقتصاد، حسابرسی مالی دقیق، استقلال رسانه های جمعی، استقلال دستگاه قضایی، مشارکت شهروندان، تمرکززدایی و اصلاح فرهنگ جامعه می توان در اقتصاد کشور پویایی ایجاد و در نهایت باعث رشد و شکوفایی در اقتصاد ملی شد. در این مقاله، فساداداری در مفهوم کلان خود به مجموعه رفتارهای آن دسته از کارکنان بخش عمومی اطلاق می شود که در جهت تامین خواسته های فردی خود، عرف و قوانین پذیرفته شده را نادیده می گیرند. بنابراین فساد اداری طیف گسترده ای از رفتارها را شامل می شود. شاکله اصلی این مقاله حاصل بررسی گسترده منابع موجود در این زمینه بوده و مهمترین علل و موثرترین روش های علمی کنترل فساد اداری ارایه شده است. در پایان نیز براساس مدل عرضه و تقاضای فساد، روش هایی به منظور کنترل این پدیده عنوان گردیده است. در این مقاله. بعداز بیان ادبیات، که شامل تعریف فساد، انواع آن، راه های کنترل و ... می باشد به روش شناسی و سپس داده ها اقدام و مسایل مرتبط به موضوع، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در پایان به ارایه نتیجه گیری و پیشنهادات و راهکارهای علمی پرداخته شده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تحلیل تطبیقی مربیگری راه حل محور و مسئله محور؛ تفاوتها، مزایا و کاربردها
- بررسی تاثیر ذهن آگاهی بر تابآوری : نقش تعدیل گر پشیمانی کارراهه (مورد مطالعه : دانشگاه علوم پزشکی بابل )
- الگوی مربیگری حل مسئله با تاکید بر مولفه های هوش هیجانی
- کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی با تاکید بر مربیگری
- نقش معلم رهبری در ارتقای سلامت روانی دانش آموزان بامیانجی گری مهارت حل مسئله
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.