بررسی تاثیرات ضریب موج سطحی و ضریب منظر بر انتقال حرارت جابجایی طبیعیدرون محفظه های موجی شکل

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD12_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید فضل اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی صاحبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

مقاله حاضر به بررسی عددی ویژگی های جریان و انتقال حررات درون دو حالت متفاوت محفظه بسته موجی شکل متاثر از نیروی شناوری می پردازد. در اینجا به بررسی تاثیر موج سطح و ضریب منظر در اعداد رایلی مختلف روی انتقال حررات پرداخته شده است. مدل سازی انجام شده بر اساس فرض بوزینسک برای چگالی در محدوده اعداد رایلی- 106 100 می باشد. مرز ناپایداری به عواملی همچون هندسه، دما و فشار وابسته است. با افزایش دمای دیوار گرم که موجب افزایش نیروی بویانسی و کاهش اثر ویسکوزیته سیال می گردد سیستم به سمت ناپایدرای میل می کند. محفظه مدل شده شامل دو دیوار موجی شکل در بالا و پایین با دو چینش متفاوت و دو دیوار مستقیم الخط در کنار ه ها می باشد. دیوارهای بالایی و پایینی هر دو تک دما و دیوارهای کناری آدیاباتیک در نظر گرفته شده است. معادلات حاکم بر مسئله بر اساس روش حجم محدود برای حجم کنترل ها گسسته سازی و حل شده است. این شبیه سازی در محدوده ضریب موج 25/0-0=λ و ضریب منظر A= 0/25-0/5 برای سیالی با عدد پرانتل 0/704 می باشد. دمای دیوار پایینی محفظه 340K و دمای دیوار بالایی 300k می باشد . نتایج بصورت دیاگرام هایی از توزیع عدد نوسلت متوسط، خطوط جریان و خطوط همدما برای مقادیر مختلف ضریب موج سطح و ضریب منظر در اعداد رایلی مختلف ارائه شده است. نتایج نشان می دهد که مقدار انتقال حرارت و عدد نوسلت در محفظه حالت اول با افزایش عدد رایلی و افزایش ضریب موج سطح افزایش می یابد در حالی که مقدار انتقال حرارت و عدد نوسلت در محفظه حالت دوم با افزایش عدد رایلی افزایش و با افزایش ضریب موج سطح کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

ناپایداری ریلی بنارد، انتقال حرارت جابجایی طبیعی ،گراشف ،رایلی، محفظه موجی شکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.