مطالعه عددی اثر صفحه تخت بر جریان سیال اطراف یک استوانه و تاثیر آن بر ضرایب درگ استوانه در جریان آرام ومغشوش
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
- کد COI اختصاصی: DMECONF03_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 645
نویسندگان
کارشناس ارشد،گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات خراسان رضوی
استادیار، مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق
کارشناس ارشد، گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات خراسان رضوی
چکیده
اثرگذاری بر رفتار لایه مرزی با هدف تغییر ساختار آن و تغییر ضریب درگ اجسام از موضوعات قابل توجه محققین این حوزه است.مکش ، دمش ،ایجاد زبری و ... از موضوعات مشابهی هستند که در گذشته مورد توجه بوده اند.در این تحقیق به مطالعه رفتار جریان آرام و آشفته روی یک استوانه که جریان اطراف آن با قرار دادن یک صفحه تخت در نزدیکی استوانه تحریک می شود،پرداخته شده است.همچنین اثر تحریک لایه مرزی بر کاهش ضریب درگ استوانه در جریان آرام و مغشوش در فواصل 0.005 تا 0.045 متر بررسی گردید. مدل توربولنسی مورد استفاده در این تحقیق به دلیل توانایی ارایه نتایج مطلوب در رینولدزهای بالا و پایین و نیز حل های معتبر در مناطقی مانند نزدیک دیواره ها، کا اپسیلون آر.ان.جی انتخاب شد. در این پژوهش از نرم افزارهای گمبیت (برای تشکیل هندسه) و فلوینت (برای حل عددی) استفاده شد و نتایج حل عددی این پژوهش برای استوانه ی تنها در رینولدزهای آرام و آشفته با نتایج تجربی معتبر اعتبار سنجی شد که نزدیکی نتایج حل عددی و تجربی دقت محاسبات را تایید نمود. نتایج حاصل از این تحقیق بیان داشت که حضور صفحه تخت در نزدیکی استوانه باعث کاهش ضریب درگ استوانه می شود.بیشترین کاهش ضریب درگ در فاصله 0.005 و کمترین کاهش ضریب درگ در فاصله 0.045 متری اتفاق می افتد.کاهش ضریب درگ در هر فاصله ، به ازای رینولدز های پایین ،بیشتر و محسوس تر است.کلیدواژه ها
نیروی درگ ، تحریک لایه مرزی،مدل توربولانسی ،ضریب درگ اصطکاکی ، ضریب درگ فشاریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.