ارایه یک روش طبقه بندی چندکلاسه برای بیماری های پوستی با استفاده از الگوریتم جستجو فاخته و شبکه عصبی فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین سمپوزیوم پیشرفت های علوم و تکنولوژی کمیسیون دوم:سرزمین پایدار تازه های کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: COMPUTER04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن، گیلان، ایران

مهدی فرخ بخت فومنی

گروه کامپیوتر ، واحد فومن و شفت ،دانشگاه آزاد اسلامی، فومن، ایران

چکیده

بیماریهای پوستی تبدیل به امری معمول و رایج در این روزها شده است هیچ کدام از بیمارستانهای ، تسهیلات و روش های لازم برای تشخیص ماشینی بیماریهای پوستی را ندارند. تشخیص و انتظار طولانی برای تشخیص یک بیماری احتمال دچار شدن به چندین بیماری همزمان و رشد سریع برخی از بیماری های دیگر میتواند احتمال انتشار این نوع بیماری را افزایش دهد. از این رو باید بتوان با تشخیص کامپیوتری بیماری های پوستی برای کاهش مدت زمان لازم برای تشخیص این چالش و کاهش میزان اثرات تلاش کرد. در این پایان نامه از یک طبقه بند چند کلاسه استفاده می کند که یک روش دو مرحلهای است که فاز اول به انتخاب ویژگی پرداخته طوری که جداسازی ویژگیهای موثر از ویژگیهای زاید در این فاز انجام میشود و برای این عمل از الگوریتم بهیه سازی ذرات استفاده شده است و عملکرد آن طوری است که این الگوریتم به هر یک از ویژگیها یک عدد بین 0 و 1 اختصاص میدهد با توجه به عدد اختصاص یافته، یک حد آستانه ویژگیهای بی تاثیر یا کم تاثیر و حتی ویژگیهای نویز از مجموعه جدا شده را اعمال میکند و سپس ویژگیهای انتخاب شده در یک سیستم استنتاج فازی عصبی عمل تشخیص بیماری پوستی را انجام می دهد. در بخش شبیه سازی ارزیابیهای صورت گرفت و نتایج نشان داد که روش پیشنهادی برتری نسبت به روشهای پیشنهادی مشابه را داشته است. روش پیشنهادی صحت خروجی مناسبی داشته و میتواند در دنیای واقعی استفاده گردد.

کلیدواژه ها

بیماری های پوستی، سیستم استنتاج فازی عصبی، طبقه بند چند کلاسه، الگوریتم جستجو فاخته، الگوریتم ازدحام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.